sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Salată de cartofi noi cu ridichi

    de Special Arad | 10 mai 2014, 5:29 PM | Gurmand

    0

    Cartofii noi sunt excelenti, indiferent ce reteta alegem pentru a ii pregati. Mai putin prajirea, deoarece o mare parte din savoare se va pierde astfel.

    Timp de preparare: rapid.

    Numar de portii: 6.

    Complexitate: usor.

    Ingrediente

    • 1 kg cartofi noi

    • o mana de rucola

    • 3 fire apio, taiata fasii

    • 100 g masline negre, taiate si fara samburi

    • 10 capere, dupa gust

    • 1 cepa rosie, taiata rondele

    • 6 ridichi, taiate fin

    • 6 felii bacon, taiate

    • 300 g rosii cherry, taiate in jumatate

    • zahar brun

    Pentru dressing:

    • zeama si coaja rasa de la o lamaie

    • 5 g mustar

    • 20 ml otet de vin alb

    • 125 ml ulei de masline

    Mod de preparare
    1. Fierbeti cartofii in coaja in apa cu sare.

    2. Intre timp, preparati dressingul: Amestecati zeama si coaja rasa de lamaie cu mustarul, otetul si 100 ml ulei de masline. Asezonati cu sare si piper negru, dupa gust.

    3. Taiati cartofii fierti in jumatate si turnati dressingul peste ei cat sunt inca fierbinti. Lasati-i sa se raceasca.

    4. Adaugati rucola, apio, maslinele, caperele, ceapa rosie si ridichile.

    5. Incalziti restul de ulei de masline intr-o tigaie si prajiti baconul pana se rumeneste. Scoateti-l si lasati-l deoparte. Presarati zahar brun peste rosii si caliti-le pentru 1 minut in aceeasi tigaie. Puneti baconul si rosiile peste salata de cartofi, amestecati si serviti.

    Sursa: ecuisine.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.