Salată de cartofi noi cu ridichi





Cartofii noi sunt excelenti, indiferent ce reteta alegem pentru a ii pregati. Mai putin prajirea, deoarece o mare parte din savoare se va pierde astfel.
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 6.
Complexitate: usor.
Ingrediente
• 1 kg cartofi noi
• o mana de rucola
• 3 fire apio, taiata fasii
• 100 g masline negre, taiate si fara samburi
• 10 capere, dupa gust
• 1 cepa rosie, taiata rondele
• 6 ridichi, taiate fin
• 6 felii bacon, taiate
• 300 g rosii cherry, taiate in jumatate
• zahar brun
Pentru dressing:
• zeama si coaja rasa de la o lamaie
• 5 g mustar
• 20 ml otet de vin alb
• 125 ml ulei de masline
Mod de preparare
1. Fierbeti cartofii in coaja in apa cu sare.
2. Intre timp, preparati dressingul: Amestecati zeama si coaja rasa de lamaie cu mustarul, otetul si 100 ml ulei de masline. Asezonati cu sare si piper negru, dupa gust.
3. Taiati cartofii fierti in jumatate si turnati dressingul peste ei cat sunt inca fierbinti. Lasati-i sa se raceasca.
4. Adaugati rucola, apio, maslinele, caperele, ceapa rosie si ridichile.
5. Incalziti restul de ulei de masline intr-o tigaie si prajiti baconul pana se rumeneste. Scoateti-l si lasati-l deoparte. Presarati zahar brun peste rosii si caliti-le pentru 1 minut in aceeasi tigaie. Puneti baconul si rosiile peste salata de cartofi, amestecati si serviti.
Sursa: ecuisine.ro
Comentariile portalului
Ramane de vazut ce va fi dupa instalare, dezastrul e iminent oricum, vom vedea cum se potriveste guvernarea unei tari cu administrarea unui oras sau judet dar cat timp accepta( (...)
Falcă e mult mai mult decât bolojan Uitați vă la Cum arată Aradul față de Oradea de ce nu este pomenit și numele acestui ctitor de Arad el (...)
Să ne ferească Dumnezeu că acest imbecil să ajungă prim ministru să nu i dați prostului puterea că s a văzut cât de Răzbunător este