S.O.S România de AUR sau micul om mare, plus Teo Parasca

  de Lajos Notaros | 18 March 2023, 9:55 AM | Blogul Special Arad

  0

  Recunosc, nu îi urmăresc, mai aud așa cum cresc în sondaje, mă întâlnesc câteodată cu câte o cunoștință înspăimântată care mă întreabă dacă am auzit cum cresc în sondaje. Mai ales în diasporă, pune omul punctul pe i, îți dai seama!

  Treaba e că niciodată nu am fost foarte preocupat de partidele extremiste ce se aciuează în sistemele democratice. Sunt ca rahatul de pisică pe covor, calci în el dacă nu ești atent, iese greu dacă ai călcat, dar dacă îl observi din timp, nu e mare lucru să cureți covorul.

  Știu desigur că partidele astea călăresc pe nemulțumiri și spun orice ca să amețească proștii, n-au treabă cu adevărul și onestitatea, singurul lucru care îi mișcă e să ajungă mai sus în voturi, ca în final să ajungă și ei, ca tot omul care se respectă, la banul public. Aici la Arad chiar e bine, arădeanul e cum e, dar nu dă doi bani pe guralivi țâfnoși, el se simte mult mai bine la un taifas îmbelșugat, stropit eventual cu ceva de calitate, de preferință italiană sau scoțiană. Dar nici pălinca sau berea cehească nu îl încurcă.

  Iar când văd că la Arad AUR nu a reușit nici măcar să găsească unul cu nume neaoș românesc să-l pună în Parlament, chiar că mă apucă râsul. Hai că nu îl știți că e în Parlament de aproape trei ani, da, numai ai lui îl știu. Îl cheamă Vasile Nagy (Mare, adică, Vasile ar fi în ungurește László) și în afara ziariștilor nimeni nu își mai aduce aminte de el, mai mult dacă îi spui la omul de pe stradă că AUR Arad are un parlamentar, se va uita la tine mirat și va spune: nu mai spune!

  Numai că AUR s-a rupt, Șoșoacă și-a făcut partid propriu. Ce să mai zici, i-a găsit și un nume: S.O.S România. Înțelegeți, da, v-ați prins, nu, nu e ABBA, e salvați ce puteți că vine Șoșoacă! Și da, avem și la Arad S.O.S! Știu că nu vă vine să credeți, dar stați să vedeți cum îl cheamă pe candidatul S.O.S Arad la alegerile parlamentare. Nu vă mai chinuiți: îl cheamă Kiss (Nu Chiș sau Chișu, Kiss).

  Este drept, e Dan Mihai, dar tot Kiss, adică Micu mai pe românește. E polițist în rezervă – cum vom vedea imediat la final, polițiștii în rezervă au de obicei gusturi politice ciudate -, tocmai bun să iasă la luptă împotriva AUR, fiindcă deocamdată obiectivul cel mai important al partidului șoșocian este să se răzbune pe AUR, să le ia votanții și tot ce se mai poate. După aia mai văd ei, în fond cu Șoșoacă în frunte orice devine posibil.

  Cu toate acestea, arădeanul acela de care vorbeam mai sus, liniștit, calm, doritor de discuții și mâncăruri bune, eventual să bată UTA, ei, până și acest arădean a fost nițel surprins atunci când Teo Parasca, ofițer și el, dar, cel puțin până acum, de calitate și calibru, a anunțat, destul de misterios de altfel, că s-a înscris în AUR.

  După care și-a publicat și programul și crezul, iar de atunci se ține de ele prin asemenea postări pe contul său de facbook: ”Nu voi scrie chestii politice plicticoase ci dume scurte. Cine pricepe mai mult, pricepe și mai puțin. Truck. Poli Truck.”
  Ce să mai spunem?

  Păcat de Domnul Parasca, dar este clar că de acum încolo Domnul Kiss, pe lângă Domnul Nagy, va avea o problemă în plus. Mai ales că Parasca, chiar dacă vine din greacă – vezi Paraschiva – este un nume prin excelență românesc..

  P.S. Vă dați seama că nu mă apucam să mă leg de nume dacă nu era vorba de partide și personaje mai mult decât neaoșe…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.