S-a inaugurat Ambulatoriul integrat și Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Clinic Județean (VIDEO)

  de Special Arad | 26 noiembrie 2015, 3:25 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Astăzi a avut loc inaugurarea oficială a Ambulatoriului integrat din structura Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Arad şi a Unităţii de Primiri Urgențe. Evenimentul a fost marcat printr-o slujbă de sfințire, oficiată de Preafericitul Timotei.

  Investiția a fost realizată atât din bani europeni, cât și din bugetul local. La inaugurare au participat, printre alți invitați, reprezentanții CJA, Primăria Arad, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad.

  Adrian Țolea, președintele interimar al Consiliului Județean Arad a mulțumit tuturor celor implicați în realizarea renovării. „Obiectivele au fost realizate în bune condiții. Sunt proiecte importante, au început de ceva vreme. La Ambulatoriu, contractul a fost semnat la sfârșitul anului trecut, iar lucrările au început în februarie. Am terminat partea de construcție, mai avem licitații pentru mobilier și echipamente. Procedurile sunt în derulare. La U.P.U. am început cu mai mult timp în urmă, însă și aici e o bucurie că am reușit să finalizăm proiectul. Dar aceasta este doar o etapă. Procesul de modernizare a Spitalului Județean a început în urmă cu cinci ani de zile și el trebuie să continue cu toată forța.”

  Anual, la nivelul unității de primire urgențe se prezintă aproximativ 60.000 de pacienți, dintre care, din 2014, un număr mare de accidente rutiere: 799, iar stopuri cardio respiratorii: 145. În noua structură sunt suplinite o cameră de reanimare cu 3 paturi, o zonă de tratament imediat cu 11 paturi, salon de observație cu 2 paturi, spațiu de urgențe minore cu 6 paturi, zona pentru urgențele pediatrice cu 10 paturi. De asemenea, față de vechea structură, deținem acum și o zonă de decontaminare, un izolator unitar, spațiu pentru investigații radiologice și o sală de ședințe și instruirea personalului medical și a studenților. Extinderea suprafeței U.P.U de la 528 la 1004 mp, împreună cu creșterea numărului de paturi de la 18 la 33, creează condiții pentru scurtarea timpului de așteptare și creșterea calității acestora”, a spus dr. Monica Puticiu.

  Obiectivul general al proiectului privind ambulatoriul a făcut referire la dezvoltarea şi îmbunătățirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, prin reabilitarea clădirii şi dotarea cu apartură medicală. Lucrările de modernizare au fost realizate pe o suprafaţă de 2.609,71 mp.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.