luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  S-a hotărât soarta celor trei inspectori APIA din Arad, cercetați pentru luare de mită! Ce pedepse au primit

  de Andreea Daniela B. | 7 decembrie 2021, 4:46 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  În urmă cu aproape o lună, trei inspectori APIA din Arad au fost ridicați de procurorii Direcției Generale Anticorupție după ce aceștia au fost prinși în timp ce luau mită. Este vorba despre Anghel Nicolae Viorel, Budău-Iernilă Vasile și Gligor Alin-Mihai. Cei trei au fost găsiți vinovați și sunt cercetați sub control judiciar. Mai mult, se pare că aceștia nu și-au negat faptele, fiind de acord cu pedepsele pe care le-au primit.

  Citește și Trei inspectori APIA Arad au fost ridicați de DGA, în această după-amiază, pentru luare de mită. Cine sunt aceștia

  Astfel, conform unui comunicat, în acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

  „În cursul lunii octombrie 2021, cu ocazia efectuării unui control pe teren, inculpații Anghel Nicolae Viorel, Budău-Iernilă și Vasile, Gligor Alin-Mihai, în calitățile menționate mai sus, i-ar fi cerut unui fermier (martor în cauză) suma de 3.000 de euro pentru a nu menționa în raportul de control presupuse nereguli care ar fi atras restituirea, de către acesta din urmă, a sumelor aferente campaniilor din anii 2019 și 2020, încasate de la A.P.I.A., și l-ar fi împiedicat să încaseze suma aferentă campaniei din anul 2021.

  În contextul menționat mai sus, la data de 09 noiembrie 2021, inculpații Budău-Iernilă Vasile și Gligor Alin-Mihai ar fi primit o primă tranșă de bani (1.500 euro), restul fiind remiși de fermier în data de 11 noiembrie 2021 tuturor inculpaților, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

  În prezența avocaților, cei trei inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv: – în cazul inculpaților Budău-Iernilă Vasile și Gligor Alin Mihai – 2 (doi) ani și 6 (șase) luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 (trei) ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public,

  în cazul inculpatului Anghel Nicolae Viorel – 3 (trei) ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani și interzicerea pe o perioadă de 3 (trei) ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public,

  Dosarele de urmărire penală privind pe inculpații Anghel Nicolae Viorel, Budău-Iernilă Vasile, Gligor Alin-Mihai împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Arad. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.