sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Antifrauda pregătește controale la mii de persoane fizice care fac comerț online. S-au descoperit vânzări de 1,8 miliarde de lei

  de Special Arad | 31 martie 2023, 10:28 AM | Naţional | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  ANAF se pregătește de controale la persoane fizice care fac activitate comercială online și au avut încasări ramburs, a anunțat Teodor Alexandru Georgescu – director general Antifraudă în cadrul instituției. Acestea vor porni în urma obligației curierilor de a transmite date privind plata cu numerar. ANAF are aproape finalizată o aplicație prin care pot fi identificate mult mai ușor persoanele cu criterii pe risc în acest domeniu al comerțului online. Va intra curând în testare – anunță jurnaliștii de la Știri pe surse.

  O acțiune de control va fi demarată luna asta, afirmă reprezentantul Antifraudă

  „A fost dată în teritoriu (circulară n.r.). Am identificat de la un singur curier a 22.000 de persoane fizice care au încasat bani ramburs în cont colector de aproximativ 1,8 miliarde lei și nu au depus nicio declarație fiscală pentru acei bani”, a mai afirmat Teodor Alexandru Georgescu. Potrivit acestuia, nu vor fi toate cele 22.000 de persoane controlate.

  Ce urmărește Antifrauda?

  „Nu vom lua în considerare persoane care au vândut pe OLX bicicleta copilului. Ne îndreptăm către persoanele care fac activitate comercială”, a precizat reprezentantul ANAF. Potrivit acestuia, pentru persoanele cu venituri de peste 500.000 lei, în primă fază, va fi inițiată verificarea documentară, adică un control care se face de la sediul ANAF, urmând ca la finalul controlului să se emită decizie de impunere. „Celelalte persoane cu sume sub 500.000 lei vor primi acasă o notificare din partea ANAF de conformare. Dacă nu se vor conforma vor urma controale”, a precizat el.

  O persoană a încasat zeci de milioane și vindea… cosmetice

  Firmele de curierat transmit date privind plățile ramburs către ANAF prin Declarația 395. „Pe circuitul economic al acestui comerț se interpun firmele de curierat. Acest comert în Romania are un specific aparte față de celelalte state. Unii parteneri de afaceri ai furnizorilor nu se conformează fiscal. Primim date pe Declarația 395”, a afirmat el. Pe primele 3 luni, spune el, au primit 17 milioane de transporturi cu ramburs.

  Citește și: Președintele ANAF, Lucian Heiuș, amenințare pentru evazioniștii online

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.