joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Trei inspectori APIA Arad au fost ridicați de DGA, în această după-amiază, pentru luare de mită. Cine sunt aceștia

  de Alin Olteanu | 11 noiembrie 2021, 8:54 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Trei funcționari de la APIA – „Serviciul Control Teren” – au fost ridicați în această după-amiază din apropierea sediului central al instituției. Este vorba despre doi inspectori care „operau” mai mult pe zona Ineu, iar al treilea este din Sebiș. Cum am aflat noi, este vorba despre inspectorii Bădău, Anghel și Gligor.

  Acțiunea a fost coordonată de Direcția Națională Anticorupție – filiala Timișoara și au participat lucrători ai Direcției Generale Anticorupție și ar avea ca punct de pornire denunțul unui om de afaceri care are câteva zeci de hectare de teren în arendă în Sebiș.

  Cei trei ar fi cerut mită de mii de euro în schimbul „calității” controlului pe care-l efectuau pe teren , înainte de primirea de către agricultori (în speță, al omului de afaceri ) a subvențiilor.

  O primă tranșă din bani, 1.500 de euro, s-a dat săptămâna trecută, iar astăzi fermierul a mai plătit o tranșă, tot de 1.500 de euro. Ultimul flagrant a fost organizat chiar lângă sediul APIA Arad, în parcarea supermarketului din vecinătate. Cei trei inspectori au fost duși pentru audieri la sediul DNA Timișoara.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.