sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  S-a dus până și parfumul de pe strada Mețianu

  de Adriana Barbu | 21 septembrie 2023, 5:06 PM | Știri Arad | Strada | Topic special

  6

  Încă un deces pe strada Meţianu, încă un priveghi pentru cei care mai credeau în Arad. La numărul mare de spaţii comerciale închise în ultima perioadă pe prima stradă pietonală din Arad s-a mai adăugat încă unul: parfumeria My Geisha.

  La nici o lună după ce ne minunam, că în pofida tuturor chinurilor prin care a trecut și trece pe mai departe această stradă, ea încă se poate mândri cu o parfumerie parcă din alte lumi, un anunț deja cunoscut pe strada Mețianu a apărut și în vitrina frumoasei parfumerii: „De închiriat”. Becurile s-au stins peste frumoasa amenajare interioară şi parfumurile au plecat din vitrină My Geisha.

  Agenţia de turism de lângă, funcţională şi veselă, te invită să fugi în alte ţări.

  Mețianu parfum

  Fără baruri, cafenele și pizzerii pe strada Mețianu

  Nicio cafenea, nici un restaurant, nicio pizzerie nu mai funcţionează pe strada ce se dorea a face legătura turistică dintre Cetatea Aradului, încă un obiectiv ratat al tuturor administrațiilor și reprezentanților locali ai tuturor partidelor aflate la guvernare, și Parcul Reconcilierii, cu legătură directă și oprire la Turnul de apă.

  Suntem în septembrie 2023, de cel puţin 20 de ani vorbim de introducerea Cetăţii Aradului în circuitul turistic, dar obiectivul poate fi vizitat de arădeni doar la Ziua Porţilor Deschise, sau la vreun concert organizat aici. Turnul de Apă nu e legat nici astăzi de niciun alt obiectiv turistic, rămânând ascuns în spatele unor clădiri dărăpănate, sau aflate în plin şantier și în grija unui arădean pe care probabil administrația nu l-a întrebat niciodată ce mai face cu imobilul și dacă ar vrea să facă parte din planurile culturale ale urbei, dacă ar avea cumva nevoie de sprijin.

  Dar, despre acest subiect, cu altă ocazie.

  Piața Catedralei - șantier

  Libertății şi Unirii vs. Catedralei şi Avram Iancu

  Singurul obiectiv vizitat mai ales de comunităţile maghiare din ţară şi de peste hotare rămâne Parcul Reconcilierii, dar zona nu oferă nimic altceva în afara statuilor şi băncilor de aici. Nu departe, Piaţa Catedralei e în plin şantier al reconversiei spre un spaţiu public dedicate evenimentelor, dar nu există garanţia că aici vor prinde viață, după lucrări, cafenele ca-n Unirii sau Libertății din Timișoara.

  Primul loc unde posibilii turiști, dar și arădenii încă dornici să iasă s-ar putea opri în aceste zile e în Piața Avram Iancu, acolo unde cinci, șase cafenele și restaurante  să străduiesc să facă față imaginii deplorabile a pieței în care îşi duc traiul și își așteaptă clienții.

  Mețianu, culori din alte lumi

  Pe strada Mețianu, cea care leagă cele mai importante două pieţe ale Aradului, oferta te duce cu gândul la lumea a treia: la umbra clădirilor de epocă, câțiva oameni ai străzii se odihnesc mereu pe băncile rămase pe mai departe prea scumpe pentru Arad, câţiva locuitori ai zonei stau opriţi parcă pentru vecie la colţ de stradă, pentru o discuţie urgentă şi fără de sfârşit, un ghişeu de ziare care mai atrage câţiva pensionari te face să zâmbești, de acum nițel amar (e încă aici în pofida tuturor, dar acum priveşti cu teamă spre chioşc, pentru că aşa spuneam şi de parfumerie până mai ieri), câteva farmacii, câteva alimentare, vreo două magazine cu de toate, un magazin pentru plata cablului tv sunt singurele care nu pare amenințate de vremurile pe care le trăim şi, ca să fim cumva în ton cu aceleaşi vremuri, o librărie creştină dichisită își așteaptă pe mai departe clienții.

  Fără bucurie și fără parfum pe Mețianu

  Nu am mai numărat magazinele închise, nici vitrinele în care apare anunțul care i se potrivește cel mai mult străzii: „De închiriat”. Au făcut-o, de când am scris cel mai recent material despre stradă, alți arădeni, tot cu strângere de inimă. Noi doar am constatat că bucuria şi parfumul au dispărut de pe prima stradă pietonală a Aradului, strada Meţianu. Praful şi dezolarea au mai câştigat încă un metru aici.

  Update. Ulterior publicării articolului, reprezentanții magazinului de parfumuri menționat ne-au transmis următoarele: „Dorim sa va mentionam ca magazinul my Geisha din acea zona este inchis din unicul motiv ca acesta va fi relocate in Atrium Mall”.

   

  Citeşte şi:

  Mețianu, o stradă de închiriat, în așteptarea unei minuni

  Ce a fost și ce a ajuns proiectul de reamenajare a Pieței Catedralei

  S-a închis oficial Piața Catedralei. 80 de comercianți s-au mutat în noua hală de lângă Turnul de Apă

  Statuia Regelui Mihai, în Piața Catedralei

  Din 1 noiembrie începe regenerarea urbană a Pieței Catedralei

  Strada comercială Mețianu, în „moarte clinică”…

  Măsură radicală pe strada Mețianu! Băncile de 8000 de euro bucata „au prins aripi”!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. == CE A FOST ARADUL SI IN CE HAL A AJUNS . == ORAS CENUSHIU == LUPENI CU TRAMVAIE =
   == CONFORM CELOR DE LA STATISTICA IN FIECARE LUNA MOR CCA 140 DE SUFLETE DOAR IN ORAS – IN JUDETZ CCA 460 .
   ==ORASUL PESTE VARA NU ARE MAI MULT DE 125 MII SUFLETE. PUSTIU SI FARA VIATZA .

   +23 voturi
   +1
   -1
  2. Viziunea edililor Aradului, din ultimii 20 de ani este că… N-AU NICI O VIZIUNE !!!
   … Doar ambiții…!
   Personale și de gașcă, pardon, am vrut să zic „de partid”…
   Doar atât! 😣
   Ba mai au ceva: mult tupeu și mulți nervi.
   … dar DOAR pt cine-i critcă.
   Pupincuriștii și lingăii sunt apreciați, promovați și recompensați din plin, cu posturi „călduțe”, într-un oraș muribund.
   .
   Dar e bine asta…
   La Pomeni și Parastase e rost de căpătuială.
   Ce contează că moare un oraș? 🤔
   Contează doar CIOZVÂRTA pe care o apucă fiecare din „șacalii” care l-au ucis.😡
   .
   În rest….: Trăiască prostimea și „cocalarimea”!
   Ceilalți… „de nu vă place, plecați naibii de aici…” ; n-avem nevoie de observațiile și morala voastră!
   Noi NU trăim după reguli și legi, ci doar după bunul nostru plac, după „las’ că merge și-așa” , după „să se facă, dar de alții…!” și după „legile nu-s pt dulăi, ci doar pt. (proștii de) căței”.
   .
   Aici, lângă „hoitul” orașului muribund, mai e loc doar pt. HIENE, ȘACALI și COCALARI… !!!
   Restul n-au decât să se care… !
   Și, încetul-cu-încetul, se cară… Dupâ cum se vede și din articol.
   A fost odată un Arad… 😥

   +28 voturi
   +1
   -1
  3. Aradul este un oraș muncitoresc și implicit sărac, fără un nivel de educație și cultură mai ridicat nu apar slujbe mai bine plătite și implicit nu pot apărea cafenele, restaurante, obiceiul de a mai lua masa în oraș dar și de a participa la evenimente culturale. Suntem ce a semănat administrația: niște proști și niște săraci, astea sunt strâns legate. Apoi numărul populației care tot scade, fără oameni nu faci nimic, nu poți dezvolta nimic.
   Pricopsiții orașului merg și toacă banii în alte părți, pe alte meleaguri.
   Sărăcie și prostie, asta avem la Arad.

   +15 voturi
   +1
   -1
  4. Subscriu la comentariul lui Dd,in plus mai adaug, Aradul a fost un oras mirific in primele 3 municipii din tara pana aproape la sfarsitul anilor 90 cand au capturat puterea locala fostii pdlisti/basisti actuali mari pnlisti care doar au distrus,au facut lucrari de mantuiala si au angajat bugetari pe criteriul necompetentei,obedientei si pupincurismului fata de partid si conducatorii localii incapabili si incompetenti, in prezent Aradul este un sat cu tramvaie intre Timisoara si Oradea din pacate.

   +14 voturi
   +1
   -1
  5. E mai frumos Chisineu-Cris de 100 de ori fata de satul Arad,vizitati Crisul si nu veti mai vrea sa stati in acel sat Arad condus de hoti si primari ce trag doar pentru a avea ei masini si case scumpe si umbla prin oras pe niste cratere ca in evul mediu… Falca Bibart si boschetarul de Faur ar trebui dusi pe 6 vanatori la maxima sigurante nu la carma unui prim oras de intrare intro asa zis o tara europeana,si pe aceasta cale le doresc acestor (cenzurat de redactie)

   +9 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.