duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  S-a desemnat câștigătorul proiectului „Un teatru pentru început de drum”. Va regiza la Arad spectacolul „Escu”

  de Special Arad | 15 septembrie 2022, 3:17 PM | Cultură

  0

  Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad anunță câștigătorul celei de a doua ediții a proiectului „Un teatru pentru început de drum”, proiect care se adresează tinerilor creatori, absolvenți în domeniul Teatrului și Artelor Spectacolului, specializarea Regie de Teatru. Anul acesta, cel care își va transforma propunerea regizorală într-un spectacol prezentat pe scena arădeană este Răzvan Enciu.

  Tânărul regizor urmează ca, la începutul săptămânii viitoare, să își aleagă actorii cu care va lucra și să înceapă repetițiile. Vă reamintim că textul propus de noi, în acest proiect, pentru stagiunea 2022 – 2023, este «Escu», de Tudor Mușatescu”, spune Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

  Răzvan Enciu este actor și rezigor. Ca actor, el și-a înscris în CV roluri precum Tipătescu din „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, Falstaff din „Nevestele vesele din Windsor” de William Shakespeare, Simon din „Incendii” de Wajdi Mouawad (spectacol preluat în repertoriul Teatrului Bulandra) sau Miki din „Avioane de hârtie” de Elise Wilk (în regia lui Cristi Juncu), dar și un rol principal în filmul „La drum cu tata”, în regia Ancăi Miruna Lăzărescu.

  Anul acesta și-a luat și diploma de regizor, la clasa profesor Theodor-Cristian Popescu, cu spectacolul  „Chip de foc” de Marius von Mayenburg, spectacol selecționat în cadrul festivalului Theater Networking Talents Craiova 2022. Tot ca regizor, Răzvan Enciu și-a pus semnătura pe spectacolul „Referințele la Dalí mă excită” de José Rivera la Teatrul Arte Dell’Anima.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.