Update Rușine, chiar în fața Primăriei! Crucea de pe placa închinată eroilor a ajuns la fier vechi!

  de Raluca Medeleanu | 25 noiembrie 2017, 4:21 PM | Recomandările editorilor | Strada

  5

  Un an. Atât a ținut respectul față de eroii care și-au jertfit viața pentru libertatea de care ne bucurăm cu toții astăzi. În octombrie, 2016, în fața Palatului Administrativ a fost amplasată o placă sobră, din granit negru, pe care sunt trecute numele eroilor căzuți în decembrie 1989 la Revoluția din Arad.

  Doar că pe placa aceasta au existat și elemente decorative și o cruce din fier forjat. Nu știm cu exactitate când au fost luate, dar, cu amărăciune și adâncă rușine în suflet am observat că, pe lângă faptul că granitul e acum acoperit de rugină, nici crucea, nici ornamentele nu mai sunt. Cel mai probabil acestea au fost furate și duse la fier vechi. Căci câteva sute de lei sunt mult mai valoroase pentru viața celui care a comis furtul decât respectul. Respectul nu ține de foame! Nu poți cumpăra cu el țigări sau vodkă. Respectul e doar opțional și prea „filosofic” în realitatea murdară în care trăim…

  Nu e prima oară când se vandalizează un simbol al respectului, al integrității. În urmă cu aproape jumătate de an, a fost furată tocmai placa de pe soclul statuii lui Corneliu Coposu, pe care era gravată poezia „Rugă”.

  Respectul, așa cum observăm în ultimul timp, e un cuvânt golit de înțeles. E doar un cuvânt pe care ne place să-l folosim în discursuri pompoase, dar pe care îl ștergem complet cu buretele din viața de zi cu zi…


  Update – Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad ne-a confirmat că ornamentele și crucea au fost furate la începutul lunii octombrie. Poliția a cercetat înregistrările realizate cu camerele de supraveghere din zonă și caută hoțul, însă momentan acesta nu a putut fi identificat. De asemenea, ni s-a specificat că acum se desfășoară procedura de achiziție pentru a fi înlocuite.

  Placa, în data de 7 octombrie 2016:

  20161011_17240520161011_172411

  Placa la data de 25 noiembrie 2017:

  IMG_6855IMG_6856IMG_6854

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pai au vazut ca se poate. A disparut statuia lui Russu-Sirianu, a mai disparut placuta de pe cladirea liceului agricol, pe care se mentiona ca in respectiva cladire a functionat facultatea de medicina veterinara, dispar litere de bronz din cimitire… Cand nu exista politie locala, parca se fura mai putin.

   +10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.