Eroii n-au timp de odihnă! Zeci de misiuni, într-o singură „zi de foc”, la propriu, pentru cei de la ISU Arad | Foto

  de Andrei Fuliaș | 20 martie 2020, 9:57 AM | Știri Arad | Topic special

  2

  (foto: ISU Arad)

  În ultimele 24 ore, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldiș” al județului Arad au executat 42 misiuni de intervenție.

  S-a acționat pentru descarcerare a trei persoane, una în urma unui accident rutier și două în urma unui accident aviatic.

  Echipajele specializate în stingerea incendiilor au intervenit în 15 situații de urgență, au fost stinse 2 incendii la anexele locuințelor particulare, 12 de vegetație uscată și resturi vegetale și 1 incendiu la un autocamion.

  Din cele 12 incendii de vegetație uscată și resturi vegetale, intervențiile cele mai dificile au fost la Vărădia de Mureș unde incendiul de la o pășune s-a propagat la litiera pădurii iar pentru stingerea acestuia a fost necesară intervenția unui număr de 15 pompieri a Gărzii de Intervenție nr.1 Bârzava, voluntari și angajați ai ocolului silvic.

  În orașul Chișineu Criș, încercarea de curățare a resturilor vegetale dintr-o grădină putea să aibă consecințe grave, incendiul propagandu-se la anexele vecinilor și doar intervenția rapidă și profesionistă a pompierilor de la garda nr. 2 de Intervenție Chișineu Criș a făcut ca cele două anexe să nu ardă.

  În această dimineață, în jurul orei 02.00, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu 2 autospeciale de stingere și 9 pompieri la Vama de Interior din Zona Industrială, la un incendiu ce se manifesta la un autotren. În momentul sosirii echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent și generalizat la autotren, favorizat de prezența din abundență a materialului combustibil, autocamionul fiind încărcat cu materiale textile. Intervenția a fost una dificilă, autocamionul fiind chiar la intrarea în curtea instituției și exista posibilitatea propagării incendiului la clădirea vămii. După aproximativ 3 ore de intervenție, cele două echipaje au reușit stingerea incendiului și protejarea clădirii. În urma incendiului mai multe geamuri ale clădirii au fost sparte sau deteriorate. Cauza probabilă ”frecare mecanică” la sistemul de frânare care prezenta defecțiuni.

  Modulele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical în 27 de cazuri.

  În continuare continuă toate misiunile de asigurare logistică la toate locațiile de carantină, misiunile de transport și de coordonare și conducere a intervențiilor pentru gestionarea situației de urgență generate de virusul COVID 19.

  Din cadrul I.S.U.J. Arad, 35 de ofițeri și subofițeri execută aceste misiuni 24/24.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Poate ne molipsim și de un „flashmob” porint dinspre „vest” în cinstea celor ce sunt la datorie în aceste zile în care noi ceilalți stăm acasă. Hai să-i aplăudăm pe cei de la ISU, personalul medical, personalul din magazinele de alimentație publică, … pe cei ce se implică în acțiuni de ajutorare a bătrânilor izolați, … tuturor celor care merită să ne exprimăm gratitudinea pentru ceea ce fac pentru comunitate. La ora 20:00 să vuiască tot Aradul de aplauze!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.