Rusia pune condiții pentru ieșirea convoaielor umanitare din orașele ucrainene: „Va permite trecerea doar după ce vor fi furnizate listele vehiculelor şi funcţionarilor”

  de Special Arad | 11 March 2022, 10:02 AM | Internaţional

  0

  Rusia va permite astăzi, vineri, ieşirea convoaielor umanitare din diverse oraşe ucrainene doar dacă i se transmit în prealabil informaţii despre numerele de înmatriculare ale vehiculelor şi numele funcţionarilor care le însoţesc, a informat şeful Centrului de Control al Apărării Naţionale, Mihail Mizinţev, citat de agenţia Interfax, scrie Agerpres.

  Într-o notă, este menţionat faptul că funcţionarilor ucraineni li se vor confisca telefoanele mobile şi vor fi percheziţionaţi cu scopul de a căuta dispozitive de comunicare „pentru a preveni strângerea de informaţii cu privire la amplasarea unităţilor forţelor aeriene ruse”.

  Avertizăm partea ucraineană că în viitor se va permite trecerea convoaielor umanitare doar după ce vor fi furnizate în prealabil listele vehiculelor şi funcţionarilor care însoţesc convoaiele umanitare, inclusiv date privind şoferii, în următoarea formă: număr de ordin, marca vehiculului, numărul de înregistrare, numele complet, numărul paşaportului, cetăţenia, iar pentru şoferi, numărul licenţei de transport cu categoriile autorizate ale vehiculelor”, a spus Mizinţev.

  Câteva mii de civili au fost evacuaţi în cursul zilei de joi din mai multe oraşe din Ucraina, mai ales din nord, datorită coridoarelor umanitare agreate între ruşi şi ucraineni.

  Pe de altă parte, preşedintele ucrainean a acuzat din nou armata rusă că împiedică evacuarea civililor din oraşele încercuite Mariupol şi Volnovaha şi că a efectuat un atac asupra traseului planificat al unui coridor umanitar.

  Trupele ruse nu au încetat focul. Cu toate acestea, am decis să trimit un convoi de vehicule spre Mariupol, cu mâncare, apă, medicamente. Dar ocupanţii au lansat un atac cu tancuri exact pe unde trebuia să treacă acest coridor. Aceasta este teroare asumată, teroare neruşinată, din partea unor terorişti cu experienţă. Întreaga lume trebuie să ştie asta”, a spus Zelenski, potrivit Agerpres.

  Președintele ucrainean a spus că aproximativ 100.000 de persoane au putut pleca în ultimele două zile din alte oraşe ucrainene pradă luptelor, dintre care 40.000 de oameni doar joi, pe coridoarele umanitare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.