miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Rugăciunea Tatăl Nostru va suferi o mică modificare. Când se va produce aceasta

  de - | 26 noiembrie 2020, 8:40 AM | Internaţional

  0

  Biserica catolică din Italia va folosi o nouă versiune a rugăciunii Tatăl Nostru, iar invocația „Nu ne duce pe noi în ispită” va fi înlocuită cu „Nu ne abandona în ispită”.

  Din 29 noiembrie 2020, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, Biserica catolică din Italia va folosi o nouă versiune a rugăciunii Tatăl Nostru, mai precis, invocația „Nu ne duce pe noi în ispită” va fi înlocuită cu „Nu ne abandona în ispită”.

  Teologul Bruno Forte a subliniat că noua traducere a textului biblic este mai aproape de intențiile lui Isus.

  „Substanțial, modificarea este foarte limitată. Nu cred că ar trebui să existe probleme deosebite. Trebuie să ajutăm persoanele să înțeleagă că nu se vrea o schimbare cu orice preț, ci de a schimba ceva ca să ne rugăm într-un fel mai conștient și mai apropiat de intențiile lui Isus”, a explicat el într-un interviu pentru vaticannews.va

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.