sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Rudolf Wittman, arădeanul de 27 de ani devenit erou al Ucrainei și al luptei pentru libertate… „Am crezut că astfel de vikingi nu mor”

  de Lucian Dănilă | 23 octombrie 2023, 2:39 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  14

  Rudolf este primul arădean care și-a pierdut viața pe frontul din Ucraina. Născut, crescut și educat la Arad, la Liceul „Csiky Gergely”, Rudi, cum era cunoscut în cercurile de prieteni, este de ieri un erou al Ucrainei în lupta pentru libertate. „Era ca un viking”, scrie iubita sa Ivanna despre tânărul arădean de 27 de ani.

  Avea doar 27 de ani și era un spirit liber și neînfricat. Și-a dedicat viața luptei pentru libertate și după ce a petrecut câțiva ani în Legiunea Străină, atunci când Rusia a invadat Ucraina a simțit că este nevoie de el acolo, că trebuie să se înroleze în armata ucraineană. A luptat mai bine de un an pentru Ucraina. Până ieri…

  La doar 27 de ani, Rudolf a devenit un erou al Ucrainei și al luptei pentru libertate, pentru că ieri, arădeanul și-a pierdut viața în luptele de pe frontul ucrainean.

  Iubita sa, Ivanna, a scris un mesaj foarte emoționant pe facebook, în care scrie despre omul Rudolf, despre ceea ce era el exact cum era el…

  „Am crezut că astfel de vikingi nu mor”

  „Viața îți oferă o persoană care schimbă totul. Cum începi să crezi că basmele prințului nu sunt basme, ci realitate, nu glumesc, pentru că așa a fost.

  Rudolf, un străin care a venit în Ucraina să lupte pentru Ucraina, să-mi apere țara și a devenit apărarea, rezistența și sprijinul meu.

  Un om cu o inimă incredibilă, un suflet sincer și cu o bunătate incredibilă.

  Nu i-a fost frică de moarte, a spus că doar stinge lumina și totul este Valha. Era într-adevăr ca un viking, atât de multă putere, curaj nu am văzut la nimeni. Își iubea meseria, spunea că operează și că slujba vor fi pe primul loc fără să spun eu. După război, a spus că atunci primul loc va fi al meu… și am crezut pentru că am crezut că astfel de vikingi nu mor, dar este război al naibii și e brutal… ea îi ia pe cei mai buni.

  Mi-ați spus că luptați pentru independența Ucrainei, iar eu trebuie să lupt pentru a ne schimba țara din interior, lupt pe frontul vostru, vă promit că voi continua să o fac.

  Ți-ai dat viața pentru Ucraina… pentru un război care nu ar trebui să fie al tău, dar ai fost aici ca să putem avea viitorul…
  Ești pentru totdeauna în inima mea, în memoria mea. O persoană ca tine este imposibil de uitat…

  Ești cea mai bună persoană pe care am întâlnit-o vreodată în viața mea, să spui că te-am iubit nu este suficient, a fost cu siguranță mai mult decât doar iubire….

  Tu ești eroul meu, ești eroul Ucrainei…

  Veșnică amintire ție și împărăției cerurilor, dragă…”

  Odihnă veșnică, Rudolf.

  Citește și:

  Noapte de foc în Ucraina: rușii și ucrainenii au atacat în puncte cheie

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acest tânăr și-a pierdut viața într-o luptă aleasă de el și pentru care a considerat că merită. Tot respectul pentru cei care aleg să lupte și chiar să se sacrifice în numele princiipilor pe care le respectă. Pentru cei care au scris acele comentarii odioase: la Revoluție au murit cetățeni pentru ca voi să aveți dreptul să vă exprimați liber frustrările. Și ei au fost niște fraieri?

   +48 voturi
   +1
   -1
  2. A murit ca un prost! Cum poți să faci erou pe un mercenar care omoară pentru bani???!!!NU a fost Viking cu toate că Vikingii erau barbari .A fost un ticălos care a omorât pe bani, într o țară străină. O fi erou pentru jidanul Zelenski care nu are treabă cu Ucraina. Este pus acolo să distrugă Ucraina. Așa că nu îl mai lăudați pe acest criminal din Arad care a ucis pt.bani. Bietul mercenar a murit ca un prost în țara străină ucigând pe bani🤧🤮 Dar pentru că redacția din Arad este șovinistă nu va publica acest articol pe care eu îl fotografiez și dacă nu va fi publicat o să îl pun pe alte site uri ca să vadă oamenii Ce nație de mizerie am ajuns să fim ucigași pe bani românii din Ucraina nu au niciun drept bisericile au fost închise școlile închise iar ucrainienii își bat joc de românii de acolo în România pentru că eu sunt din Sibiu îi văd pe acei ucrainieni care sunt plin de bani și toată ziua Sunt la mall și cumpără produse Prada și alte firme scumpe Iar oamenii simpli din Ucraina lor ca proștii într un război de căcat

   --4 voturi
   +1
   -1
  3. Mizeriile de oameni nu pot înțelege, sunt atât de prosti încât nu au cum să facă asta vreodată, gunoiul care și-a făcut apariția prin comentarii și aici dar ei oricum nu inseamna nimic, nimic bun. Odihna binemeritată Rudi! Ai fost om pe acest pământ iar oamenii sunt foarte rari

   --4 voturi
   +1
   -1
  4. Sincere condoleanțe familiei!
   Mulți nu înțeleg că oamenii simpli pot schimba lumea în care trăim prin modelul de comportament proactiv și jertfă personală! Oameni ca el apără democrația în Europa și în lume, noi în România ar trebui să cinstim memoria lui! Tiranul de la Răsărit trebuie să fie alungat, Rusia trebuie să fie obligată să-și retragă trupele dintr-o țară suverană și care dorește alinierea la valorile europene. Și va trebui să fie obligată să plătească pentru toate crimele de război comise!
   Rudolf, tu ai luptat și pentru lumea liberă, pentru România, pentru Arad, pentru mine…
   Odihnește-te în pace!

   +8 voturi
   +1
   -1
  5. Imi pare rau ca a murit un om,un aradean. Dar! El a fost si in Legiunea straina franceza! acum a luptat in Ucraina! Oare pentru libertate,democratie si alte astfel de valori a luptat ? Sau de fapt a ales acest mod de a castiga bani? Stim bine ca se plateste bine pentru a fi in Legiunea straina si chiar in Ucraina. Inca odata condoleante familiei dar sa vedem lucrurile asa cum sunt si sa nu interpretam faptele atfel de cum sunt.

   --3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.