Românii, fie în carantină, fie chiar interziși în Ungaria! Pot intra fără probleme doar cei care tranzitează țara

  de [email protected] | 12 iulie 2020, 2:58 PM | Coronavirus | Internaţional

  0

  (foto: 24.hu)

  Ungaria amplifică controlul medical obligatoriu la frontieră pentru cetățenii anumitor țări și, în cazul infecției cu coronavirus, cetățenii străini nu vor mai fi lăsați să pășească pe teritoriul maghiar. Pentru prima oară, Ungaria a introdus clasificarea țărilor în trei zone: zona roșie, zona galbenă și zona verde. România este în zona galbenă, ceea ce înseamnă că românii care vor călători în Ungaria vor fi în curând testați la graniță pentru Covid-19, iar în cazul infecției, nu vor fi lăsați să între în țară. Ba mai mult, până și în cazul unui rezultat negativ, se va aplica carantinarea timp de două săptămâni! Aceștia vor putea părăsi centrul de carantină doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore. Măsura intră în vigoare de miercuri.

  Există totuși o excepție, pentru cei care doar tranzitează țara (inclusiv șoferii care tranzitează țara cu marfă) sau pentru cei care pot dovedi că, în ultimele șase luni, s-au vindecat de Covid-19.

  Gulyás Gergely, șeful Oficiului Prim-ministrului Ungariei, a anunțat astăzi că cei din zonele galbene sau roșii vor fi supuși unor controale medicale la frontierele Ungariei, iar în cazul infecției cu Covid-19, nu se va permite accesul străinilor în Ungaria. De asemenea, începând cu 1 August, cetățenii acestor țări, respectiv cetățenii maghiari care se întorc în Ungaria din aceste țări, vor fi obligați să plătească testele Covid, în cazul refuzului fiind automat băgați în carantină.

  Începând de miercuri, țările clasificate în zona roșie pentru Ungaria sunt: Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Macedonia de Nord, Belarus, Ucraina, majoritatea țărilor din Asia (în afară de China și Japonia) precum și întregul continent african. Cetățenii acestor țări nu vor putea intra în niciun caz în Ungaria, până la ridicarea restricțiilor, informează index.hu.

  Țările clasificate în zona galbenă pentru Ungaria sunt: România, Bulgaria, Portugalia, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Rusia, Serbia, Japonia, China și SUA. Pentru acești cetățeni, controlul medical va fi obligatorie la frontieră, iar după intrarea în țară vor fi plasați în carantină! Vor putea părăsi centrul de carantină după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

  Croația rămâne „deocamdată” în zona verde, a anunțat ministrul Gulyás Gergely. Pentru cetățenii dintr-o zonă verde nu există nicio restricție în cazul intrării în Ungaria.

  Noile restricții vin în urma creșterii cazurilor de Covid-19, dar nu în Ungaria, ci în afara țării. Ministrul ungar a explicat că aceste reguli sunt necesare pentru a preveni apariția noilor cazuri de infecție în Ungaria, scrie hirado.hu.

  În ultimele zile, în Ungaria s-au înregistrat doar cinci noi cazuri de infecție cu coronavirus, numărul total de cazuri fiind de 4234. Nu au fost înregistrate decese noi corelate cu Covid-19, numărul total fiind în continuare 595, iar un număr total de 3036 cetățeni maghiari s-au vindecat până acum. Sunt 603 persoane, în prezent, identificate cu coronavirus în Ungaria.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.