Românii din Ungaria care vin să voteze la alegerile locale din România nu vor intra în carantină la întoarcere

  de Special Arad | 26 septembrie 2020, 12:11 PM | Naţional | Știri Arad

  1

  Anunţul a fost făcut de Tamás Menczer, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, potrivit MTI. Reîntoarcerea în Ungaria este posibilă fără nicio restricţie pentru cetăţenii români sau cei cu dublă cetăţenie care au permis de şedere permanentă în Ungaria, dacă se deplasează în România pentru a participa la alegerile locale organizate duminică şi dovedesc acest lucru prin vignieta „votat” aplicată pe cartea de identitate, anunţă autorităţile ungare.

  Secretarul de stat a precizat că participarea la vot a tuturor celor interesaţi este considerată un lucru important şi, în consecinţă, autorităţile au hotărât să nu fie supuse carantinei în Ungaria persoanele care participă la alegeri şi pot dovedi acest lucru cu vigneta „votat” care li se lipeşte în secţiile de votare pe cartea de identitate românească. Alegătorii şi copiii lor minori se pot întoarce în Ungaria fără nicio restricţie, începând de duminică ora 8 dimineaţa până luni la ora 9 dimineaţa, folosind oricare dintre punctele de trecere a frontierei româno-ungare, a declarat secretarul de stat, scrie adevarul.ro.

  De la 1 septembrie, autorităţile din Ungaria au închis graniţele pentru străini, în încercarea de a reduce infectările cu noul coronavirus. Este permis doar tranzitul, care nu trebuie să depăşească 24 de ore. Cei care tranzitează teritoriul ungar trebuie să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie. Cetăţenii ungari care se întorc din străinătate vor fi nevoiţi să stea 14 zile în carantină sau să prezinte două teste negative pe care trebuie să le plătească. Guvernul Ungariei a indicat faptul că închiderea graniţelor va dura o lună, scrie adevarul.ro.

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.