sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Enola Day – Aradu’ nost’ AUR poartă, noi ne holbăm la ‘Nalta Poartă

  de Lajos Notaros | 14 iunie 2024, 7:00 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  5

  Foto: G. Dall

  Doar ca să nu ajungeți la convingerea că am așa un fix cu titlurile care sună din coadă, ia vedeți: pentru prima oară în istorie AUR a pătruns în consiliile locale arădene, devenind la județ a treia, iar la oraș a patra forță.

  E un salt, orice am zice, chiar dacă luăm în considerare faptul că acum patru ani am trimis un deputat AUR cu nume unguresc în Parlamentul României. Cel care, de mai bine de un an, oarecum pe ușa din dos, a ieșit din partidul care l-a lansat. Din AUR, adică. Vasile Nagy se numește, dacă ați uitat cumva.

  Mă rog, nu e ceva deosebit, a ieșit și Șoșoacă strigând după ajutor (SOS) și uite acum a ajuns la Înalta Poartă

  E drept, nu cea din Constantinopol-Istanbul, ci aia din Bruxelles – Bruscles, cum zice ultimul și singurul europarlamentar arădean -, dar pentru ea asta contează mai puțin, ceea ce contează este că a reușit astfel să îl scoată de acolo pe Vlad Botoș, cunoscut printre amici ca Botoșel, cel cu vile prin Spania, dacă știți despre ce vorbesc.

  falca happy

  Dacă nu, asta este. Voturile din diaspora pentru Doamna SOS au devenit fatale lui Botoș, ajuns, la un moment dat, singurul europarlamentar al USR. Dar poate tot răul e spre bine. De acum se poate ocupa mai liniștit de cazări și alte cele la vila sa turistică din Tenerife. Așa cum pot face și alții din USR, având în vedere că implozia acestui partid care se erija în principalul partid de opoziție este, poate, cea mai mare surpriză a alegerilor de duminică.

  Mai ales pentru cei care nu văd dincolo de aparențe, cei care, aici, la Arad, l-au votat pe doctorul Wiener pentru Primărie, fără să realizeze că nimeni nu mai vrea un doctor în fruntea Aradului. Ce să facă un doctor cu un muribund care se simte bine?

  alegeri adu

  Revenind la AUR, nu e cazul să ne crizăm prea tare. Pe de o parte, AUR a luat mult mai puțin decât se vedea în sondajele aranjate, pe de alta, AUR-ul din Arad, așa cum am mai pomenit pe aici, nu este AUR-ul lui Simion și a lui Mihai Neamțu (cel care nici el n-a mai prins Înalta Poartă de la Bruxelles).

  Este AUR-ul lui Leo Aslău și Florin Galiș – da, cel cu Sufrageria Arădeană -, a lui Teo Parasca și, să nu îl uităm nici pe fostul nostru lider liberal, retras la bătrânețe la izvoarele unde se spăla pe vremuri aurul. De Titu Ghiorghiof vorbim, normal, liberalul făcut neliberal după preluarea filialei de către indefinitul Gheorghe Falcă, zis și Ghiță sau Faraonul.

  Iar dacă pornim de la aceste povești trecute, e ușor să ajungem la concluzia că la Arad, așa ca peste tot mai spre est, nu partidul contează, ci oamenii care se bagă în partide ca să-și rezolve un viitor luminos. Din acest punct de vedere, este foarte semnificativă prima declarație a realesului Bibarț, cel care ne-a spus că deocamdată nu negociază cu nimeni.

  Mă rog, nici nu e cazul să se grăbească, se poate gândi acum liniștit la vacanța alături de consoarta sa cu care coboară și urcă treptele Palatului Administrativ, noile consilii se vor forma abia în octombrie, până atunci trai neneacă!

  Bibarţ alageri locale

  Ș-apoi nici nu prea ai ce negocia din moment ce PNL și PSD au obținut fiecare câte șase posturi de consilieri în CLM, cu care au deja o majoritate fără probleme. Fără să mai amintim de realitatea din ce în ce mai evidentă după care cele două partide menționate diferă mai mult prin nume. Dar se păstrează separat. În fond, un PNLD ar crea doar probleme.

  Funcțiile s-ar înjumătăți, nu-i mai bine să fie de formă două partide? Prostul nu se prinde, el care crede că dacă votează PNL exclude PSD și invers. Numai că, vedeți, comasarea a creat un singur partid cu funcții, posturi și liste pentru două. Nu-i fain așa, la EU ai salar cât o sală profesorală mai mică la țară în țară și te mai și faci că te lupți cu adversarul? Poate cu umbra sa, cea creată pentru proștii care nu se prind. Și care votează la comandă. Sau la strigăte disperate! SOS!

  chesa campanie electorala 2024

  Pe de altă parte, al nostru Bibi n-a stat degeaba ani de zile în fruntea Primăriei. A prins șmecheria, știe foarte bine că doar în campania electorală contează trombonul, între campanii trombonește banul. Așa că ce să negocieze acu? Cu Cheșa e clar, va continua ca viceprimar, unul care are atâția consilieri cât are și primarul.

  Problema este cine să fie cel de al doilea? Nu mai merge cu Faur, numai dacă vrea și Cheșa. Poate să spună, de exemplu, că «nu, al doilea să fie acum, pentru variație, de la PSD». Te pomenești că ajunge Dani Dascălu, de pe locul 8 al listei de consilieri, vice și el! Sau, ceea ce este cam nasol, să fie unul din USR, cel de al treilea partid în ordinea numărului de consilieri.

  Dar de ce nu ar putea fi Leo Aslău, din moment ce doctorul Wiener țintește în continuare Parlamentul, nu se demite el în Consiliul Local? Cu atât mai mult cu cât la Consiliul Județean AUR vine imediat după PNL și PSD. E drept fără prea mare importanță din moment ce ai lui Fifor și cei care mai ascultă nițel și de Falcă pot face acolo majoritate fără probleme. Plus că și Fifor se duce, că doar n-o să stea el în Consiliul Județean când poate sta în Parlament.

  Nemaivorbind de faptul că pe UDMR se poate conta oricând și oriunde. Cu cei doi consilieri ai lor din CLM se poate realiza o alianță tare, 14 la 9, plus că UDMR tace și face.

  E drept, Falcă are o problemă veche cu Aslău, dar nici cu Bibi nu poți știi precis. Așa că, nu-i mai bine acum să meargă toți în vacanță? Poate chiar la resortul turistic a lui Botoșel din Insulele Tenerife, mai exact pe Playa Blanca, numele vilei de acolo fiind chiar apetisant: Casa Blanca.

  Casa Albă, adică…

  • Citește și: Rezultate finale alegeri. Ce partide intră în Consiliile Locale din întregul județ Arad (lista completă) · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. … m-am vazut “aruncat” direct in bratele lui Carl Von Clausewitz – “Despre Razboi”; o carte ramasa prafuita pe un raft de vreo 30 de ani.Momentele prin care trece, si va trece Europa astazi, sunt foarte actuale chiar in scrierile lui Clausewitz.Razboiul din Ucraina va ingenunchea Europa.Iata cu dupa aceste alegeri europarlamentare statele UE nu reusesc sa vada esentialul, asa cum nici alegatorii din Romania nu au reusit sa perceapa ceea ce urmeaza sa se intample pe batranul nostru continent.Generatia care va plati “oalele sparte” va fi generatia nascuta in perioada 1998 -2003, iar ceilalti, dupa 2004-2010, vor face prapad.Intalnirea G7 de la Borgo Egnazia nu va aduce nimic bun, eventual o extindere a conflictului.Inchiderea bazei americane de la Ramstein (Kaiserslautern) si relocarea ei la Kogalniceanu, imi dau fiori.Lucrurile nu se indreapta spre pace, nicidecum.Multa sanatate si o zi frumoasa.

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Nu am afirmat că UDMR este cumva: am spus: tace și face. Interpretați-o cum doriți. Cert este că se declară de dreapta, liberalismul fiind eradicat din UDMR-ul zilelor noastre Cu AUR însă nu este nicio problemă: se manifestă evident extremist. În Europa actuală, chiar în UE să spui ce a zis Simion la Cluj în campanie este mai mult decât extremism.

    --1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.