joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  România vs. Danemarca. Vezi cât costă brazii și cine domină piața arădeană!

  de Raluca Medeleanu | 18 decembrie 2014, 6:49 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Știri Arad: Mai e aproape o săptămână până la Crăciun, iar piețele arădene sunt ticsite de brazi, care mai de care mai frumoși și bogați în coroană. 

  Deși sunt oferiți spre vânzare de câteva zile, comercianții au reușit să vândă doar câte 4-5 brazi pe zi. Vânzările sunt în declin în comparație cu anii anteriori – susțin aceștia.

  Anu trecut, pe vremea asta, aproape nu mai aveam niciunul”, a explicat o vânzătoare din piața Mihai Viteazul, lucru confirmat și de un alt vânzător care a spus că nu înțelege motivul, mai ales că prețurile sunt mai mici față de alți ani. Comercianții speculează și pun la „bătaie” două motive: fie că arădenii preferă supermarketurile în detrimentul piețelor, fie că angajații nu și-au primit încă salariile.

  Oricare ar fi motivul, un lucru este cert. Deși vânzătorii de brazi românești spun că celor aduși din străinătate le lipsește mirosul de conifer, cumpărătorii de până acum au optat să îi cumpere pe aceștia, chiar dacă prețurile lor sunt mult mai mari.

  Brazii aduși de afară, majoritatea din Danemarca, sunt cu prețuri între 270 și 500 lei, în funcție de mărime, iar brazii din pădurile autohtone au prețuri cuprinse între 20 și 250 de lei.

  De asemenea, ca în anii anteriori, pe piață sunt disponibile și coronițele și crenguțele de brad, pentru cei care nu au posibilitatea cumpărării unui brad propriu-zis, însă doresc să aibă în casă acel miros de sărbătoare. Prețurile acestora oscilează între 10 și 15 lei.

  Sărăcia (sau zgârcenia, de ce nu?) a arădenilor, până acum, nu s-a resimțit doar în ceea ce privește brazii, ci și pe piața bomboanelor de pom, aduse din străinătate, disponibile în toate aromele imaginabile. Prețul acestora este în jur de 12 lei kilogramul, însă mulți preferă să achiziționeze variante mai ieftine, disponibile în supermarketuri.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.