vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  România stabilește un nou record: cantitate uriașă de vaccin Pfizer urmează să fie adusă luni

  de - | 30 mai 2021, 9:53 AM | Naţional | Sănătate

  0

  Peste un milion de doze vor ajunge în România luni, aceasta fiind cea mai mare tranșă de vaccin pentru România, anunță Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV).

  Andrei Baciu a scris, duminică, pe Facebook, că o tranșă record de vaccin pentru România va ajunge luni.

  Este vorba de 1.091.610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranșă de la debutul campaniei de vaccinare.

  „Trei aeronave sunt pregătite astfel încât dozele să fie livrate în siguranță, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Aceste doze vor ajunge în centrele regionale din Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, București, Iași și Brașov. Mă bucur că cele 4 companii autorizate în Uniunea Europeană livrează vaccinurile conform planului stabilit cu țara noastră. Este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în toată țara”, spune Baciu.

  De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost vaccinate 4.279.781 de persoane, dintre care 3.460.426 cu ambele doze.

  Sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.