sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  România, implicată în documentul SUA înmânat Federației Ruse

  de - | 17 februarie 2022, 10:53 PM | Internaţional

  0

  România a fost implicată în pregătirea acelui document al Statelor Unite înmânat la 26 ianuarie Federației Ruse la care Moscova a răspuns joi, a declarat, într-o intervenție la CNN, ministrul român al afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

  „Astăzi am observat că ministrul Lavrov a transmis răspunsul părții ruse la propunerile care au fost transmise la 26 ianuarie de către Statele Unite. România a fost implicată în pregătirea acelui document al Statelor Unite. Dar, în același timp, ceea ce ar fi trebuit să fie un gest de deschidere la dialog a fost însoțit de declararea șefului adjunct al misiunii Ambasadei SUA la Moscova ca persona non grata. Așadar, imaginea de ansamblu este destul de îngrijorătoare”, a declarat Bogdan Aurescu, intervievat de jurnalista Becky Anderson.

  Printre altele, MAE rus a transmis părții americane, în răspunsul furnizat joi, disponibilitatea Moscovei de a discuta cu Washingtonul despre inspecţii la unele dintre facilităţile militare din partea europeană a Rusiei, în schimbul inspectării de către Rusia a scuturilor americane antirachetă din Polonia şi România.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.