Regulile votului la alegerile locale, adaptate perioadei de pandemie

  de Special Arad | 16 septembrie 2020, 8:57 AM | Naţional | Topic special

  0

  Guvernul a stabilit regulile speciale de protecţie sanitară la alegerile locale ce se vor desfăşura la data de 27 septembrie, astfel că alegătorii vor trebui să se dezinfecteze la intrarea şi la ieşirea din secţia de vot, iar cartea de identitate va trebui atinsă doar de ei, informează adevarul.ro

  În timpul campaniei electorale, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru candidaţi şi echipele de campanie care participă la evenimente, întrunire sau alte acţiuni electorale. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie şi pentru participanţii la procesul electoral (alegători, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator, persoanele acreditate, candidaţii, delegaţii acreditaţi, personalul de pază, personalul tehnic al birourilor electorale ale secţiilor de votare, informaticieni, personalul centrelor operative de intervenţie pentru remedierea disfuncţionalităţilor Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal – SIMPV, membrii biroului electoral de circumscripţie ierarhic superior) pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare şi în localul de vot.

  De asemenea, va trebui asigurată distanţarea fizică de minimum un metru între participanţii la procesul electoral, dar şi dezinfectarea periodică şi după fiecare contact direct cu alte persoane a mâinilor participanţilor la procesul electoral. În secţiile de votare vor fi amplasate şi soluţii dezinfectante, pe bază de alcool, precum şi recipiente unde se vor arunca măştile şi mănuşile folosite.

  Organizatorii vor trebui să stabilească circuite separate de intrare şi de ieşire în sediul secţiei de votare şi în localul de vot astfel încât să se asigure menţinerea distanţei fizice. La intrarea în sediul secţiei de votare, alegătorilor li se va măsura temperatura, iar preşedintele secţiei se va asigura că numărul total al persoanelor care sunt prezente în acelaşi timp în localul de vot, exceptând alegătorii, nu va fi mai mare de 15. Mai mult decât atât, accesul în sala unde se votează se va face eşalonat, astfel încât să nu fie prezenţi, în acelaşi timp, mai mult de 5 alegători şi să se respecte distanţarea de minimum 1 metru între persoane. Alegătorii vor fi obligaţi să îşi dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare şi în localul de vot şi la ieşirea din acestea.

  Citeste continuarea pe adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.