sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Regula care schimbă planurile lui Gyuszi Balint. Sezonul trecut a fost lider în Liga 1

  de Lucian Dănilă | 5 iulie 2021, 7:37 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Schimbarea regulii folosirii jucătorilor Under 21 schimbă puțin și planurile lui Gyuszi Balint, antrenorul echipei UTA. Tehnicianul grupării arădene a început ambele meciuri amicale din cantonamentul de la Rogla cu un singur jucător U21 în teren: David Miculescu.

  Chiar dacă anul trecut UTA a fost lider în Liga 1 în ceea ce privește minutele oferite jucătorilor U21, Balint recurgând doar de trei ori în tot campionatul la înlocuirea jucătorilor U21 înainte de pauză, pentru antrenorul echipei UTA schimbarea acestei reguli se pare că este convenabilă. Reamintim că FRF și LPF au decis ca din viitorul sezon să mai fie obligatorie folosirea pe tot parcursul meciului a unui singur jucător U21.

  UTA i-a adus în această vară pe Adrian Mar și Tudor Călin, dar l-a promovat de la juniori și pe Mercioiu, în condițiile în care îi avea în echipă pe Miculescu și Negoescu. Se știe faptul că Dennis Rusu, cel mai folosit jucător U21 în campionatul trecut, a plecat la CFR Cluj. Tot în această vară, UTA a întărit centrul liniei mediane cu doi jucători cu experiență, albanezul Idris Batha și argentinianul Passaglia, jucători care concurează pe aceleași posturi cu Modestas Vorobjovas, Tudor Călin și Damian Isac, ultimii doi fiind jucători U21.

  Gyuszi Balint mizează în viitorul sezon pe un sistem 1-4-2-3-1, iar posturile vizate pentru a folosi jucătorii U21 erau cel de inter stânga, unde are trei jucători, Miculescu, Mar și Negoescu, dar și cel de mijlocaș central. În aceste condiții de obligativitate a unui singur jucător Under 21, Balint poate da credit jucătorilor de experiență, astfel că este de așteptat ca Tudor Călin sau Isac să prindă tot mai puțin echipa sau să fie reprofilați. Antrenorul echipei arădene mizează mult pe jucătorii cu experiență mai ales în compartimentul defensiv, fiind un tehnician foarte preocupat de organizarea defensivă.

  UTA a jucat două meciuri amicale în Slovenia. În primul a fost egala celor de la HNK Gorica din Croația, scor 1-1, iar în al doilea meci a învins pe Aluminij, scor 2-1, meci în care oaspeții au deschis scorul din penalty în minutul 5, dar UTA a revenit prin superba reușită a lui Idris Batha, șut de la 28 de metri din lovitură liberă, și a unui autogol.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.