duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este înmormântată într-o capelă mică, lângă castelul Windsor

  de Special Arad | 19 septembrie 2022, 6:59 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  La finalul funeraliilor de stat urmărite de milioane de oameni din întreaga lume, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este condusă acasă la îndrăgitul său Castel Windsor pentru a fi înmormântată într-o capelă mică, în cadrul unei ceremonii private, relatează Reuters.
  Ridicat de William Cuceritorul după cucerirea normandă din 1066, Castelul Windsor a fost reconstruit şi remodelat de-a lungul secolelor, însă este cel mai vechi şi cel mai mare castel ocupat din lume.
  Situat în apropierea Londrei, castelul a fost principalul refugiu de weekend al reginei, iar în ultimii săi ani de domnie a fost locuinţa sa preferată.
  Un incendiu uriaş din 1992 a provocat numeroase pagube, evenimentul adăugându-se unui şir de scandaluri care au afectat familia regală într-un an pe care regina l-a numit „Annus Horribilis” („Anul îngrozitor”).
  Castelul Windsor este locul de odihnă a peste o duzină de regi şi regine. Majoritatea sunt îngropaţi în capela St. George, printre aceştia numărându-se Henric al VIII-lea, care a decedat în 1547 şi Carol I (Charles I, în limba engleză), care a fost decapitat în 1649.
  Regina va fi înmormântată la capela memorială regele George al VI-lea, aflată lângă capela principală St. George. Suverana a comandat capela memorială în 1962 şi a denumit-o după tatăl său.
  Mare parte din muzica de la ceremonia de înmormântare a fost compusă sau aranjată de William Henry Harris, organist la capelă în perioada 1933-1961. El i-ar fi predat viitoarei regine lecţii de pian pe vremea când era o mică prinţesă.
  Regina şi soţul său, prinţul Philip, au devenit membri ai Ordinului Jartierei – cel mai înalt ordin cavaleresc din Marea Britanie – la capela St. George în 1948.
  Sicriul prinţului Philip, care a încetat din viaţă la 9 aprilie 2021, a fost depozitat în cripta „Royal Vault”, pentru a putea fi îngropat alături de regină.

  Sursă foto și text: AGERPRES

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.