duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Reclama e sufletul activității primarului și a poliției locale. Atenție, imagini cu puternic impact emoțional…

  de Valer Mărginean | 12 ianuarie 2024, 8:48 AM | Recomandările editorilor | Viața, așa cum e

  8

  Nu-i ușor să conduci, în ziua de azi, o instituție publică, fie ea „simplă” Direcție sau ditamai primăria. În teorie și în visele de preamărire salarială ori politică este ușor. Atât de ușor încât mai oricine este convins că poate reclama o astfel de funcție. De altfel, așa gândesc și mai marii politici, a căror singură preocupare este ca alesul pentru alegeri ori numire ca director să fie „soldat” cuminte al partidului și, mai ales, al celui ce are puterea de numire. Cum ar fi, în Arad, Gheorghe Falcă.

  Unul dintre cei care fac zilnic dovada acestui adevăr este chiar primarul Călin Bibarț. Știam că e greu să fii primar de municipiu, dar când îl vedem la lucru pe domnul Bibarț înțelegem că pentru unii este greu, chiar foarte greu… foarte greu. Este clar că îți trebuie și calități, nu doar un aparat politic în spate care să-ți asigure voturile (nu neapărat și alegătorii). Și, mai ales să le numere. Iar acest adevăr aduce și mai mult în lumină trista soartă a lui Bibarț.

  Bietul de el, acasă nu poate face nimic de capul lui. Chestiune de nevastă, cu ambâț – dar, între noi fie vorba, câți n-ascultăm de neveste?

  La serviciu, cam aceeași chestiune, doar că la mijloc nu mai este nevasta, ci Falcă. Iar la partid chiar nu contează, că n-are nici funcție de ușier. Mare lucru dacă și-a mai plătit cotizația de membru (la PNL, că la PSD, prietenul Fifor încă nu l-a pus pe lista de cotizanți).

  Reclamă la langoși sau la salariu

  Și-atunci, ce să facă și el, cu ce să-și umple timpul ca să-și justifice salariul? Mai face mici pentru nevastă când e pe-acasă, mai organizează câte-un târg, cu sau fără roată panoramică, mai merge la câte-o ședință la penticostali, mă rog, chestiuni „serioase”, de primar de municipiu . Of, că era să uit: mai face ronduri în care cheltuie banii arădenilor pe plimbări cu mașina pentru a filma tot felul de prostioare, postate apoi pe facebook pentru grupul prietenilor personali.

  Citiți aici despre Târgul de Crăciun: S-a deschis Târgul de Crăciun 2023. Ce pot cumpăra vizitatorii din Piața Avram Iancu | Video

  Apoi, când nu este în rond sau la televiziune, mai face reclamă la langoși (când are voie să mănânce în târg). Dar asta doar de curând, cam de când a intrat doamna în câmpul muncii, că altfel, la ce prețuri au langoșii prin târguri, nici măcar el nu și-ar fi permis. Poate, totuși, reclama nu era pentru langoșii ăia, scumpi de parcă ar fi ornați cu cristale Swarovski, ci pentru guvernul care le-a dat salarii nu glumă primarilor (primar municipiu în 2023: 17.250 de lei).

  Reclama noastră: un langoș, vă rugăm, și pentru domn’ Marcel, că-i băiat fain și darnic.

  Rating personal sau reclamă la apă

  Recent, a făcut reclamă la o apă anume, pe care n-am s-o numesc. Dar involuntar, cred. Pur și simplu a fost fraierit de o puștoaică îmbrăcată în uniformă. Poate o fi vrut să-și crească puțin ratingul cu fata asta frumoasă, după atâtea băi de pensionari pe care le-a făcut pe la Zile și festivaluri.

  Frumușică, dar cu schepsis puștoaica asta, despre care am aflat că este nu doar polițistă locală, ci și parte dintr-o familie domnitoare a penticostalilor. O puteți vedea în imaginea de mai jos. Pe fată, nu întreaga familie.

  Reclama Renata costum

  Fără să-l deranjeze pe director, roșul a fost culoarea anului trecut la Poliția locală Arad.

  Sursa: instagram

  După poza asta, postată chiar de ea, puteam jura că-i polițistă locală de rit penticostal (serios că am văzut, pe unele platforme pentru adulți nereligioși, poze cu fete mai îmbrăcate)…  Bun, fata l-o fi rugat să facă o poză (nu cred că a fost invers) iar Bibarț, cu flerul său de politician versat, a cedat, sobru, cum îi stă bine unui primar de municipiu cu experiență.

  Doar că puștoaica a folosit poza pentru a-și rezolva ploile publicitare cu o apă bună la nu știu ce. Așa că a primit și ceva grad în afacerea cu apa asta pe care, iată, a promovat-o și Bibi. Clar nu degeaba merge primarul nostru la rugăciuni. Ce poate fi mai creștinesc decât să faci un bine cuiva? E drept, pe el nu-l privește Codul Administrativ care zice că „Funcţionarilor publici le este interzis să permită utilizarea funcţiei publice în acţiuni publicitare pentru promovarea unei activităţi comerciale…” (art. 443).

  Reclama apă Renata Bibarț

  În „traducere”: „primarul Bibarț susține consumul acestei ape”.

  Sursa: facebook

  Da, da, trebuie să ai și calități ca să fii primar. Să fim, totuși, înțelegători. La urma urmei, el este un fel de primar adjunct, supus scriitorului de la Bruxelles care conduce de facto Aradul, cu primărie cu tot. Așa că n-are nevoie de calități. Pentru Falcă și PNL e bun și așa, mai fleț și ușor de fraierit până și de o puștoaică subalternă.

  Sigur, prevederea din Cod ar putea-o interesa pe Renata, care ne-a făcut să pomenim două instituții importante în viața Aradului – cultul penticostal și Poliția locală. Despre organizația religioasă, deocamdată nu prea mult. Din afara sistemului, pare o instituție serioasă care a reușit să facă din PNL Arad o subsidiară locală a cultului.

  Și pare că dictează multe în Arad, de vreme ce ei aleg, de fapt, primarul (ortodocșii, reformații, catolicii și ceilalți au alte treburi și nu par interesați de ceea ce face Falcă). Ne oprim aici, cu mulțumirea de a o ști pe Renata membră activă și de vază a cultului, bine orientată și frumos echipată.

  De la conducerea Poliției locale, responsabilă, la urma urmei de tot ce se întâmplă în instituție și de ceea ce fac angajații, chiar nu așteptăm nimic. Cum spuneam, e greu să conduci o instituție publică. Trebuie calități pe care Adrian Toma – pila bine înfiptă de Falcă în viața Aradului și sprijinită asiduu de adjunctul Bibarț – se pare că nu le are. O fi fost bun în activitatea de informații la SRI, dar aici, la „locală” pare că-i mai dificil. Aici trebuie să lucrezi cu oamenii (nu doar să-i filezi), să lucrezi conform legii (nu să faci legile după cum îți faci tu treaba), să transmiți cetățenilor încredere, nu frică și așa mai departe.

  Reclama Renata remorcari

  Cum s-ar spune: „Poliția locală Arad este cu această firmă de remorcări”

  Sursa: facebook

  Preocupat excesiv de câștiguri cât mai mari și cu gândul doar să-și spioneze subalternii, ca nu cumva să fie bârfit, directorul Toma pare complet depășit de evenimente. Și-a îndepărtat colaboratorii (șefii de Birouri și de Servicii), s-a distanțat de colectiv și a rămas rupt complet de arădeni, așa că nu este în stare să afle ce se întâmplă sub el, cum se spune. Iar dovada o furnizează tot Renata (o fi știind ea că-i place pleșcavița lui Toma?).

  Pleșcavița la rând

  După ce-a făcut reclamă unei firme de remorcări din Arad (imaginea de mai sus), recent s-a lansat și în domeniul alimentar, făcând reclamă unui producător de pleșcaviță (sau pljeskavica). În uniformă și vorbind despre disciplină, ordine și consecvență în Poliția locală Arad. Am scos din filmare partea în care polițista locală face efectiv reclamă producătorului, din motive pe care precis le veți înțelege.

  Ce să mai zicem? Că Șeful poliției locale asigură cunoaşterea şi aplicarea întocmai de către întregul personal a prevederilor legale? Pentru ce-am face-o? Oricum nu-l interesează pe domnul Toma, de vreme ce are Bruxelles -ul ca proptă. Poate, totuși, merită să cităm din HG 1332/2010 privind Regulamentul de organizare și funcționare a poliției locale: Şeful poliţiei locale îşi îndeplineşte atribuţiile în mod nemijlocit sub autoritatea şi controlul primarului (art. 15).

  Știți care primar, nu? Cel ce înfulecă langoși și ajută o polițistă locală să facă reclamă la nu știu ce apă.

  Mulțumim din inimă partidului care ni i-a adus pe ăștia pe cap. O pleșcaviță, vă rugăm, și pentru domn’ Ghiță. Nu-i bun, nu-i darnic, dar e pofticios.

  @specialarad.roPoliția Locală Arad face reclamă la pleșcaviță♬ original sound – specialarad.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. == EXCELENT ARTICOL CAM LUNG DAR EXCELENT – SCARBA ASCUNSA IN IRONIE == SI UITE ASA PRIMARUL ADJUNCT SI A ASIGURAT VOTUL DISCIPLINAT AL PENTICOSTALILOR . == SIGURAT VETZI GASI SI UN ARNJAMENT SI CU BAPTISTII . VOTUL DISCIPLINAT AL BAPTISTILOR SI PENTICOSTALILOR I AU FACUT PE ASTIA PRIMARI AI ARADULUI . FALCA ZBURA DE LA O BISERICA LA ALTA == SCARBA MI E . == ARADUL UN IMENS AZIL DE BATRANI –DIN 143 MII DE SUFLETE 41 MII AU PESTE 55 DE ANI . == O PLECAT TAT CEI BUN DIN ORAS == DEZASTRU . ==

   +12 voturi
   +1
   -1
   • Da, știu că-i un pic prea lung, dar știți cum e: n-am avut timp și inspirație să scriu mai scurt.
    Din păcate, prostia, incompetența și lenea din administrația arădeană nu au limite. Și e greu să scrii limitat despre ceva infinit…
    Oricum, mulțumesc pentru aprecieri.

    +22 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.