marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Prima reacție a lui Iohannis privind supraimpozitarea românilor care câștigă mai mult ca el: „Măsuri scoase cu penseta dintr-un pachet posibil pot fi discutate”

  de - | 26 aprilie 2023, 8:08 AM | Politikos

  1

  Preşedintele Klaus Iohannis, aflat marți la Buenos Aires, a reacționat, răspunzând unei întrebări, la propunerea PSD de supraimpozitare a românilor care au venituri mai mari decât ale șefului statului: „Cred că între timp ar fi un număr considerabil mai mare care au salariul mai mare decât preşedintele”, a spus Iohannis, vorbind despre „măsuri scoase cu penseta dintr-un pachet posibil”.

  La finalul conferinței de presă susținute la la Buenos Aires alături de președintele Argentinei, Alberto Fernández, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă consideră oportună și eficientă o astfel de supraimpozitare şi dacă crede că liderii coaliţiei îşi vor respecta promisiunea că nu vor exista noi creşteri de taxe şi impozite.

  „„Cred că între timp ar fi un număr considerabil mai mare care au salariul mai mare decât preşedintele, dar asta sigur este o problemă sistemică şi nu cred că poate fi rezolvată prin măsuri punctuale.
  Trebuie să avem o discuţie aşezată, aprofundată, pentru a garanta sustenabilitatea sistemului de impozitare.
  Aşa măsuri scoase cu penseta dintr-un pachet posibil pot fi discutate. Evident, toate trebuie să fie discutate, dar eu mă aştept de la coaliţie să vină cu o soluţie integratoare.
  Dacă vrem să umblăm la salarii şi impozitare, ok, dar hai să o facem pe tot sistemul, să îl reaşezăm şi să căutăm ceea ce se numeşte sustenabilitate şi echitate socială”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat marţi la Buenos Aires dacă este oportună și eficientă o astfel de supraimpozitare şi dacă liderii coaliţiei îşi vor respecta promisiunea că nu vor exista creşteri de taxe şi impozite noi”, a spus președintele Iohannis.

  Sursa: Hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Foarte corectă propunerea D-lui prezident. Chiar dacă nu e pe placul lui dragă Stolo și a clicii – toți trăitorii pe aceste frumoase meleaguri știu că salarizarea nu reflectă neapărat nivelul de competență, nici măcar în mediul privat, deși reprezentantii acestuia susțin contrariul. Ce-i oprește pe domnnii de la guvernare – poate doar ipocrizia, o boală endemică națională – să impoziteze cea mai veche meserie? -publitim

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.