miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Răzvan Cadar: „Am cerut intervenţii mai eficiente la deszăpezirea drumurilor judeţene”

  de Special Arad | 12 ianuarie 2022, 2:44 PM | Administraţie

  0

  Drumul Variaș - Turnu fotografiat de Dogaru Petrică (AradTraffic)

  Comunicat. Prima zăpadă consistentă a anului nu a creat probleme deosebite în judeţul Arad. Poliţia Rutieră a cerut şoferilor să scadă viteza de rulare, iar echipele Consiliului Judeţean au făcut permanenţă pentru a se asigura că deszăpezirea se realizează corespunzător. Cu toate acestea, au fost situaţii în care responsabilii de sector, nominalizaţi de firma care realizează deszăpezirea pe drumurile judeţene, nu au răspuns la telefonul Poliţiei Rutiere. S-au luat măsuri pentru corectarea acestor situaţii.

  Consiliul Județean Arad informează arădenii că pe majoritatea drumurilor judeţene se circulă fără probleme, în condiţii de iarnă. Au existat cazuri în care zăpada viscolită a făcut strat gros pe carosabil, ceea ce a îngreunat traficul, chiar dacă de la nivelul echipelor operative din Consiliul Judeţean s-a solicitat firmei care execută deszăpezirea să acorde o atenţie sporită şi acestor tronsoane de drum.

  „Am comandat echiparea majorităţii utilajelor disponibile şi, cu unele excepţii, toate drumurile judeţene au fost practicabile. Am închis temporar drumul Juliţa-Mădrigeşti, dar celelalte trasee au rămas deschise şi am cerut firmei care deszăpezeşte drumurile judeţene să împrăştie material antiderapant şi să folosească toate utilajele echipate. Am făcut şi un inventar al situaţiilor în care nu s-a intervenit corespunzător şi l-am transmis firmei de deszăpezire, pentru remediere”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

  În continuare, apelul administraţiei locale este ca şoferii să conducă cu multă atenţie, adaptând viteza la condiţiile meteo, chiar dacă drumurile modernizate “îmbie” uneori la o viteză mai mare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.