miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Răzvan Anghel și Adrian Wiener au prezentat „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”: „Cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani”

  de Alin Olteanu | 26 mai 2023, 3:35 PM | Politikos

  0

  Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat joi lansarea „Cărţii negre a guvernării PSD-PNL”, apreciind că premierul Nicolae Ciucă, a avut, probabil, „cel mai dezastruos mandat” de prim-ministru după Revoluţie. Exact acest aspect, al guvernării proaste, a fost scos în evidență astăzi de liderii USR Arad, Răzvan Anghel și Adrian Wiener, într- conferință de presă, organizată mai mult ca sigur la nivelul tuturor filialelor din țară.

  „Am asistat, în mandatul premierului Ciucă, la cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani”, a spus deputatul Wiener (cel care a făcut un scurt rezumat al „Cărții negre”), subliniind că „cele două partide, PNL și PSD, construite clientelar sărăcesc România”

  Același Wiener i-a reproşat preşedintelui Iohannis că a adus o „guvernare dezastruoasă” la conducerea ţării și că a „distrus PNL şi l-a făcut o remorcă, o anexă” a PSD, dar şi că ar fi oprit modernizarea României, inclusiv cu proiectul lui de suflet, „România Educată”. „Uitați-vă unde sunt acum profesorii!”, a îndemnat Wiener, referindu-se la faptul că inclusiv în Arad au loc mitinguri ale personalului din învățământ.

  Scumpiri. Inflație cu două cifre. Economie frânată

  „Scumpiri. Inflaţie cu două cifre. Chiar şi în prezent, chiar pe cifrele INS, care nu sunt chiar uşor de crezut, peste 20% la alimente. Dublarea ratelor la credite, o gaură bugetară de cel puţin 30 de miliarde de lei, o economie frânată, ratarea aderării la spaţiul Schengen, blocarea reforemi pensiilor speciale. Cu asta rămânem după militarul Ciucă” – a declarat Adrian Wiener.

  Conform bilanţului lansat de către USR, în timpul actualei guvernări au avut loc cele mai mari creşteri de preţuri din România din ultimii aproape 20 de ani. Cea mai mare parte a acestei inflaţii a fost provocată de preţurile din energie „umflate artificial chiar de către stat”, transmite USR. Se menţionează că toate companiile statului din energie au făcut profituri istorice în 2022 „pe spatele consumatorilor captivi”, iar banii din aceste profituri s-au dus la stat.

  „Un alt aspect dureros al creşterii galopante a preţurilor a fost creşterea preţurilor la alimente, aproape de două ori peste rata inflaţiei. În ultimul an, laptele s-a scumpit cu 60%, untul cu 45%, uleiul cu 40% şi exemplele pot continua pentru aproape toate produsele alimentare”, transmite USR.

  Totodată, USR afirmă că „doar în primul an de guvernare sectorul public a adăugat peste 30.000 de noi angajări, iar cheltuielile cu achiziţii cu bunuri şi servicii au explodat”. Astfel, numărul de angajaţi din sistemul public atinsese la finalul lunii noiembrie 2022 un „maxim istoric” al ultimilor 12 ani, de 1.280.0003 persoane”.

  Răzvan Anghel și Adrian Wiener: „Vine vremea și unei cărți negre a administrației Aradului”

  Întrebați dacă USR are un plan să lanseze o cartea neagră despre administrația locală din Arad, cei doi lideri, prin Adrian Wiener, au precizat: „Aradul este captiv de 20 de ani. Toate resursele Aradului merg spre centre de influență. Aradul este un oraș din care se pleacă, nu se vine. Există o dezvoltare inerentă, în ciuda administrației. Dar, da, pregătiți-vă de o carte neagră a administrației Falcă-Bibarț”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.