luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Razii la taxi-urile din zona Aeroporturilor! La Arad nu au găsit nicio mașină… :)

  de Special Arad | 25 februarie 2017, 8:31 AM | Naţional

  0

  Potrivit unui comunicat al Poliției Române, poliţiștii au desfășurat, ieri, o acțiune, în zona a 5 aeroporturi din ţară, pentru verificarea activității de taximetrie.

  În doar două ore, au fost verificate 90 de autoturisme și au fost aplicate peste 30 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie.

  La data de 23 februarie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, poliţişti au acţionat, în zona Aeroporturilor Internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Bacău (la Arad nu au acționat, în zona Aeroportului neexistând nicio mașină de taxi), pentru prevenirea pirateriei în domeniul taximetriei şi depistarea persoanelor care acostează pasageri pentru a le oferi servicii de transport.

  Au fost vizate persoanele care practică ilegal activitatea de taximetrie şi cei care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

  Astfel, pe parcursul a două ore, poliţiştii au verificat 90 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 14.000 de lei.

  Dintre sancţiunile aplicate, 6 sunt prevăzute de Legea nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 26 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

  Pentru comiterea unei fapte care atrage suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut un permis de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice a fost retras un certificat de înmatriculare.

  Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale de transport persoane în regim de taxi și rent-a-car .

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.