vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Razie pe toate autostrăzile. S-au dat sute de amenzi

  de Special Arad | 21 octombrie 2022, 9:47 AM | Naţional

  0

  Comunicat: În perioada 17 octombrie- 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul structurii centrale a Brigăzii Autostrăzi împreună cu cei ai Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac, Biroului de Poliție Autostrada A1 București – Râmnicu- Vâlcea, Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva, Biroului de Poliție Autostrada A2 București – Constanța și din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A3 București – Brașov au desfășurat o acțiune cu efective mărite pe tronsoanele din responsabilitate.

  Acțiunea a avut ca scop principal creșterea gradului de disciplină rutieră, vizând atât combaterea abaterilor săvârșite de conducătorii vehiculelor de transport marfă și persoane, cât și utilizarea nejustificată a benzii de urgență.

  În urma desfășurării activității au fost aplicate 401 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 302.120 lei.

  În baza OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale pentru:

  – Depășirea Vitezei legale: 13,

  – Neportul Centurii de Siguranță: 33,

  – Folosirea telefonului: 8,

  – Defecțiuni tehnice: 9,

  – Utilizarea benzii de urgență: 13,

  – Depășire neregulamentară: 3,

  – Circulație pe sensul opus: 3,

  – Alte abateri constate: 69.

  În baza OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora: au fost aplicate 248 de sancțiunicontravenționaleiar în baza HG 69/2012: 2.

  De asemenea au fost reținute 18 permise de conducere 3 pentru depășire neregulamentară, 11 pentru viteză excesivă, 3 pentru circulație pe sens opus iar 1 pentru alte abateri, totodată fiind retrase 4 certificate de înmatriculare.

  Recomandăm tuturor conducătorilor auto să respecte legislația rutieră în vigoare cât și legislația incidentă în domeniul legalității transportului rutier de mărfuri sau persoane, pentru a ajunge în siguranță la destinație. 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.