joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Razie pe drumurile arădene, în această dimineață. S-au dat zeci de sancțiuni și au fost reținute 5 permise de conducere

  de Special Arad | 5 aprilie 2022, 2:51 PM | Știri Arad

  1

  În această dimineață, în intervalul orar 07:00 – 09:00, poliţiştii rutieri au desfășurat o acțiune pe linie de poliție rutieră în municipiul Arad, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, anunță Inspectoratul de Poliție Județean.

  Astfel, polițiștii au acționat la intrările/ieșirile din municipiul Arad, dar și în interiorul localității, unde au fost identificate zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic sau sunt puncte de interes identificate în urma analizelor proprii, ca fiind cu risc rutier.

  La nivelul județului Arad, principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt viteza excesivă și consumul de alcool.

  În cadrul activității, au fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de  40.310 lei, în baza OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

  Dintre acestea, 38 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea vitezei regulamentare, 64 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 2 pentru opriri neregulamentare, 4 pentru abaterile săvârșite de pietoni(traversare neregulamentară) iar 3 pentru cele săvârșite de bicicliști, 4 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară și 24 pentru alte abateri la regimul rutier, se arată în comunicatul IPJ Arad.

  Totodată, pentru abaterile constatate, au fost reținute 5 permise de conducere, dintre acestea patru pentru depășire neregulamentară și unul pentru nerespectarea culorii roșii ale semaforului, fiind reținute și șase certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice ale vehiculelor.

  Exemplu: în data de 5 aprilie 2022, în jurul orei 07:30, polițiștii Biroului Rutier au depistat pe strada Pădurii, din localitate, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din Arad în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere anulat.

  Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.