joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Alin Olteanu: N-ar fi de mirare să ne rupeți picioarele, nu?

  de Alin Olteanu | 22 iulie 2014, 6:30 PM | Opinii

  10

  Suntem sătui, jurnaliștii de la Special Arad, în cele patru luni de când ne-am născut, de întrebarea: „Cine e în spatele vostru?”. O întrebare la care fiecare am răspuns de sute de ori: „Nimeni. Suntem noi…”. Câteodată, în batjocură la adresa celui ce punea întrebarea, mai răspundeam și cu câte o frază de genul următoarei: „Păi… hai să enumerăm… Lucian și-a vândut un laptop, secretara și două covoare; celălalt Lucian a mai avut ceva bani puși deoparte de când a fost în Italia; Doreluț a vândut niște lemne din pădurea pe care o mai are tatăl său; Tomas a vândut niște softuri pe care chiar el le-a făcut, plus o poșetă de-a surorii sale; Alin a vândut niște pământ iar Andrei… de Andrei numai de bine… Acum, Călin e mai nou dar… vrea și el să vândă ceva ca să intre în acționariat…”. Bineînțeles că nu eram crezuți de nimeni… așa că întrebarea a rămas…

  La fel, ne-am „confruntat” cu sute de variante de răspuns… pe care le-am aflat de la cunoștințe, prieteni, rude și chiar alți jurnaliști. Și, dacă tot e să spunem adevărul, atunci hai să le înșirăm și pe acestea: „Sunteți ai lui Falcă”, „Sunteți ai PSD-ului”, „Sunteți ai SRI-ului”, „Sunteți ai altor structuri”, „Sunteți ai lui Muscă de Curtici”, „Sunteți ai subprefectului Radu Stoian”, „Sunteți  ai lui Parpală”, „Sunteți ai lui Leontin Aslău ” etc.

  Dar ca să n-o mai lungim atât, a venit vremea să spunem adevărul. Nu e o surpriză, dar… domnilor Ioțcu, Falcă, Feieș, Măduța, Căprar, Cristina, Drăgan, Țițirigă și mulți mulți alții pe care nu i-am amintit aici (la colegi din presă și alte categorii nu vrem să facem referire!), în spatele nostru se află…. (ridicăm mâinile și facem gălăgie ca și cum se face public un rezultat senzațional…) : NOI. Noi ne aflăm în spatele nostru dar, ce-i drept, suntem ajutați de mulți prieteni. Prieteni pentru care nu există comision la o afacere; prieteni care nu-și doresc nimic decât o societate arădeană în care ei și copiii lor să trăiască normal; prieteni care, în loc să dea bani la muzică ca să vă facă vouă pe plac, investesc în cultură, educație și adevăr; prieteni care n-au nevoie de afacerile voastre periculoase și în urma cărora să le tremure fundul că apar procurorii la uși (apropo, voi vă simțiți bine?); prieteni care ne ajută așa cum pot ei. Cum cred ei de cuviință. (Ce-i drept, banii puțini pe care-i luăm, ne ajung cu… țârâita, însă ne descurcăm… înțelegând prin asta că lucrăm mai mult pro bono… dar asta e o altă poveste).

  Ați încercat și încercați pe orice căi să ne intimidați. Ne amenințați cu judecățile! Ne amenințați cu plângeri penale. Încercați să ne dezbinați. Ne transmiteți mesaje de prost gust. Ne amenințați cu bătaia! Pe față zâmbiți, în spate „lucrați”… Unii dintre voi nu ne invitați la acțiunile voastre de frică pentru că o să spunem cu exactitate ceea ce vedem. Pentru voi nu există presă, pentru voi există doar slugi care vă preamăresc în fiecare zi (și clipă) și de care nu vă puteți sătura pentru că aceasta este normalitatea voastră. Pentru voi nu există decât partenerii de afaceri (a se înțelege firmele clientelare) de la care obțineți un comision doar pentru faptul că (și) noi am fost proști și v-am ales.

  Ei bine, normalitatea noastră este alta și, zi de zi, în fiecare zi, încercăm să le-o arătăm tuturor cititorilor noștri. Atât cât putem noi, așa cum putem noi. Așa că… n-ar fi de mirare să încercați să ne rupeți picioarele, nu?

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bine-ar fi să fie aşa (cum zici, nu să vă rupă picioarele)! Până la proba contrarie – adică până se va afla „ai cui sunteţi”, dacă sunteţi – scrieţi mai departe, ţineţi-o tot aşa! Sunteţi un fel de Antena 3 a Aradului – asta vă rog să o luaţi ca o apreciere!

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Io n-o iau ca pe o apreciere, dar mersi, oricum 🙂 Noi, iarta-ne lipsa de modestie, vrem sa jucam în liga cu BBC, Washington Post… găsești, în lista de linkuri recomandate, raportarile noastre. Pe scurt, să facem „just press, no bullshit” – pe formula curaj + umor + talent la scris = love.

    +11 voturi
    +1
    -1
    • = love…dar si = REALITATEA Exact asa cum e ea!! Bravo baieti !! Sunteti extraordi ari…dupa mai bi e de 10 ani, a ajuns momentul sa se faca si in Arad presa adevarata! Succes si pe mai departe…iar la aniversarea de 1 an…vreau si eu o felie de tort 😀 …

     +2 voturi
     +1
     -1
   • Sper sa nu fie ca si cei de la antena 3 ca si aia sunt slugi. Sper sa isi pastreze coloana vertrebrala si sa nu fie slugile nimanui si sa le deschida ochi aradenilor si sa nu mai voteze cu ochi inchisi. Deocamdata acest oras este condus ca si cum ar fi plantatia domnului primar si totul este al lui nu al locuitrorilor acestui oras . Asta nu vrea sa inteleaga domnu primar. Pacat ca vine din tara motilor unde oameni sunt cu frica lui dumnezeu si nu i-si insusesc ceia ce nu e al lor si sunt frati si la bine si la rau.
    Va doresc mult succes si tineti-o tot asa.

    +1 voturi
    +1
    -1
  2. Nu, domnule Olteanu. N-ar (mai)fi normal să se rupă picioarele acelor oameni de presă care fac cinste acestei frumoase și nobile meserii. Adevărul rămâne nucleul pe care se documentează și construiește fiecare articol și voi ați dovedit – în aceste deloc ușoare dar mirabile luni – că ați reușit (evident, cu ajutorul tuturor celor care v-au susținut și susțin)să vă detașați definitiv de linia tremurătoare a presarilor încâlciți și prostiți în temeneli ieftine, înjositoare ale hoților și meschinilor zilei administrative pe care o suportăm cu greu până la toamnă.
   Meschina întrebare ”cine vă susține” conține acel binecunoscut slinos și mâzgos interes de a ști UNDE să se îndrepte și CUI să i se adreseze în ”stilul specific” aceste nulități infracționale ale zilei administrative arădene – și ale sale ore și clipe numărate cu dinții strânși până la toamnă. Niciun răspuns, nicio aplecare. Doar DRUM DREPT ÎNAINTE! Important este că v-ați câștigat independența și respectul unui public cititor tot mai numeros și de bună calitate. Nu mai există presă laudativă și poze cu tăieri de panglici! – spuneți-le! Astea rămân în amintirile unui trecut de presă. E nevoie de text concis, serios documentat, fără înflorituri și pierderi în cuvinte. Presa de azi, înafara reflectării adevărului este un dialog proaspăt și eficient între jurnalist și cititor determinând efectul constructiv al acestui dialog virtual. Nu se scrie pt a linge, lăuda, linguși, lăbări, spuneți-le.
   S-a dus baba cu colacii pomanagiilor presei de care au profitat pomanagiii politici. Punct. Să nu denaturăm ideea: Special Arad, o ștachetă de presă ridicată din ce în ce mai sus! Și încă mai mult!

   +7 voturi
   +1
   -1
  3. Vă cunosc de foarte mult timp, mai întâi ca și oameni și de ceva timp ca și ziariști. Vreau sa va spun un singur lucru!!! Tineti-o tot așa este corect și firesc sa se întâmple asta trist este ca și consumator de presa”SCRISA” sunt foarte perne ziare și site-uri care nu au ales s-au fost alese de o tabără de stânga sau dreapta. BRAD SPECIAL ARAD!!!. PS. Pe domni enumerați mai sus, lasatii la INUTILE

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Dragule… cum ziceam: noi ni-s menestreli. Compunem cantece si poezii patriotice care sa te unga pe suflet… Ce, esti atata de prost incat sa impusti muzicantul de la chef?! Ce te intereseaza pe tine cine il plateste pe el ca sa te simti tu bine?! :))
    Multumim mult pentru aprecieri!

    +7 voturi
    +1
    -1
  4. Felicitari pentru modul cum prezentati evenimentele din judetul Arad. Va doresc multa sanatate si sa continuatii tot asa. Sunt multe de spus despre modul cum sunt conduse unitatile de referinta din judetul Arad. Sper sa aveti curajul sa scrietii in continuare sa nu va lasati intimidati.MULT SUCCES!

   +3 voturi
   +1
   -1
  5. Desi am avut unele nemultumiri legate de faptul cum au fost relatate de catre Lucian Danila niste incidente (minore zic eu) de la meciul Soimii Taut vs. UTA din liga a IV-a, pot spune ca am trecut peste si simpla greseala a unui coleg de-al vostru nu va baga pe toti in aceeasi oala.
   Din punctul meu de vedere ca si simplu cititor sunteti o surpriza placuta.

   Continuati munca inceputa cu bine, fiti obiectivi, nu cadeti in pacatul barfelor si al can-can-ului, nu va lasati cumparati de nicio tabara politica pentru ca Aradul are nevoie de voce obiectiva.

   Keep up the good work!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.