vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Radio Guerrilla și Radio România Cultural difuzează mai multă muzică românească pentru a sprijini artiștii afectați de COVID-19

  de Special Arad | 31 martie 2020, 9:23 PM | Cultură | Muzică | Radio

  0

  Postul Radio Guerrilla vrea să susțină producția locală de muzică în contextul pandemiei de coronavirus, care afectează inclusiv această industrie. Postul de radio a anunțat săptămâna trecută că va difuza mai mult conținut local și chiar va face o zi dedicată exclusiv muzicii românești.

  „Concertele, principala sursă de venit a trupelor românești, au fost anulate. Cum susținem muzica românească de calitate din prima zi de emisie, ne-am hotărât să acționam difuzând din acest moment și mai multe melodii românești, astfel încât o parte și mai mare din sumele plătite de Radio Guerrilla către organismele colective de gestiune a drepturilor de autor să ajungă la trupele românești”, a anunțat echipa Radio Guerrilla.

  Mai mult, Radio Guerrilla difuzează în fiecare zi de joi exclusiv muzică românească, de dimineața până seara. Un proiect promovat cu sloganul „Prin Joi Înșine”, informează Pagina de Media.

  Și Radio România Cultural…

  Și Radio România Cultural sporește semnificativ difuzarea artiștilor români a căror activitate este puternic afectată de epidemia de coronavirus. „Postul nostru va promova și difuza cu prioritate creații muzicale interpretate de artiștii români, oferind astfel publicului șansa de a se întâlni cu interpreții preferați, în contextul anulării tuturor evenimentelor culturale. Întregul format muzical al postului se va axa preponderent pe muzica sau interpretarea românească”, se anunță într-un comunicat al postului de radio.

  De asemenea, în fiecare săptămână, de luni până vineri, în tronsoanele live ale Radio România Cultural (Espresso, Orașul vorbește și GPS Cultural), vor fi difuzate, în interpretare românească, miniaturi din literatura clasică universală. Publicul va avea ocazia de a asculta înregistrări cu muzicieni aflați la început de carieră, precum Adela Liculescu, Mihai Ritivoiu, Andrei Ioniță, Axia Marinescu, Ștefan Cazacu sau Sânziana Mircea, dar și cu muzicieni consacrați ca Dan Grigore, Radu Lupu, Marin Cazacu, Horia Andreescu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.