Punct pe terenul lui Sepsi, dar UTA putea scoate mai mult! Sepsi – UTA 0-0

  de Lucian Dănilă | 7 august 2022, 7:05 PM | Sport | Topic special

  0

  UTA a profitat de faptul că Sepsi se află în plină campanie europeană. Cristiano Bergodi, antrenorul echipei din secuime, a făcut nu mai puțin de șapte schimbări comparativ cu partida de joi din UEFA Conference League cu Djurgardens.

  În primul unsprezece al grupării arădene, Ilie Poenaru a făcut și el cinci schimbări față de partida de tristă amintire cu Voluntari. Trei dintre cele cinci schimbări au fost forțate, Miculescu fiind vândut celor de la FCSB, iar Ubbink și Erico erau accidentați și nici nu au făcut deplasarea. Dobrescu i-a luat locul lui Hoxhallari în banda stângă, Matei și Șteau i-au înlocuit pe Ubbink și Miculescu, Chindriș a acoperit locul lui Erico, iar moldoveanul Postolachi a fost titularizat în detrimentul lui Keșeru.

  În secunda 53, Postolachi putea da lovitura. A primit o minge la 16 metri de la Florentin Matei și a șutat cu stângul dar Niczuly a respins. În minutul 3, UTA avea deja două șuturi pe spațiul porții, dar Matei a trimis prea încet pentru a-i pune probleme lui Niczuly. Au fost singurele apariții ale Bătrânei Doamne la poarta lui Sepsi în prima parte. Pe măsură ce trecea timpul, gruparea gazdă a pus stăpânire pe joc, a avut o posesie de aproximativ 70 la sută, și-a creat o sumedenie de cornere, dar timp de o repriză nu a trimis niciun șut pe poarta lui Iacob. Chiar și așa, Sepsi a avut două momente în care putea rupe echilibrul pe tabelă. Andres Dumitrescu a trimis un șut prin fața porții în minutul 12, iar la ultima fază a primei reprize, Batha pare că l-a ținut de mână pe Tudorie în momentul în care acesta se pregătea să tragă la poartă din fața porții, însă după analiza VAR arbitrul Vidican a lăsat jocul să continue. Dacă se dicta penalty, cel mai probabil albanezul Batha ar fi fost eliminat, el fiind deja avertizat în minutul 25 după un fault dur în jumătatea proprie de teren.

  După pauză, tot UTA putea da lovitura, dar lovitura de cap a lui Postolachi din minutul 47 a fost pe centrul porții și Niczuly a reținut. Apoi, Poenaru l-a trimis în teren pe Wesley Jobello în locul apaticului Otele. Francezul putea marca încă de la debut atunci când a avut o cursă excelentă pe partea stângă, l-a depășit în viteză pe Ninaj și față în față cu Niczuly a trimis cam un metru peste poartă.

  Apoi Hoxhallari a apărut foarte bine la un corner executat de Batha, a trimis spre poarta lui Sepsi cu capul dar Andres Dumitrescu a respins de pe linia porții din fața lui Cascini.

  Primul și singurul șut pe poartă al celor de la Sepsi a venit în minutul 61, dar Iacob a respins în corner la execuția lui Damașcan. Finalul a fost tensionat. Poenaru a făcut încă din minutul 65 toate schimbările, în timp ce Bergodi i-a trimis în teren tot atunci pe mai rapizii Bărbuț, Rondon și Golofca, era intrat deja din minutul 55.

  Dobrescu avea să rupă echilibrul numeric de pe teren în minutul 79, atunci când a încasat al doilea cartonaș galben după ce fusese avertizat în minutul 58. Astfel, UTA a trebuit să sufere în ultimul sfert de oră în condițiile în care Benga s-a accidentat și i-a lăsat locul lui Hoxhallari, iar Chindriș acuza crampe musculare, el fiind la abia al patrulea meci pe care-l joacă în ultimul an. Cascini a fost reprofilat fundaș stânga după eliminarea lui Dobrescu, locul său în centru fiind ocupat de Isac.

  Sepsi putea da lovitura în minutul 85, atunci când Golfca a șutat din careu la poartă, iar Hoxhallari a deviat din alunecare puțin pe lângă poarta lui Iacob. Probabil, dacă s-ar fi marcat, golul ar fi fost anulat pe motiv de fault la Batha comis de Dimitrov la centrul terenului la inițierea fazei.

  UTA obține primul punct în deplasare în acest campionat chiar pe terenul echipei care a marcat cele mai multe goluri în acest start de sezon, echipa care a expediat și cele mai multe șuturi pe poartă în actuala ediție de campionat, 20, dar numai unul împotriva arădenilor. Un punct important obținut de echipa antrenată de Poenaru în urma unui meci în care jucătorii au arătat atitudine și o mult mai bună organizare. Cu mai multă concentrare, însă, credem că UTA se putea întoarce cu toate punctele de pe Sepsi Arena.

  Am remarcat jocul bun al lui Benga și Chindriș, efortul depus de Cascini, jocul bun al lui Postolachi, dar și evoluțiile lui Jobello și Hoxhallari, jucători veniți de pe bancă. Vukcevic a arătat un progres, la fel și Batha în ciuda avertismentului care-l duce în stare de suspendare după doar patru etape. Șteau s-a achitat bine de sarcini deși nu a pus probleme în zona careului advers. La capitolul minusuri, evoluțiile lui Otele și mai ales Keșeru au fost mult sub ceea ce se așteaptă de la ei.

  Sepsi Sfântu Gheorghe – UTA Arad 0-0

  Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Ciobotariu, Dumitrescu (84 Ispas)– Rodriguez (55 Aganovic), N. Păun, C. Matei, Damașcan (65 Bărbuț) – G. Ion (65 Golofca), Tudorie (65 Rondon).

  UTA: Iacob – Vukcevic, Benga (57 Hoxallari), Chindriș, Dobrescu – Batha, Cascini – Șteau (65 Isac), Fl. Matei (65 Stahl), Otele (57 Jobello) – Postolachi (65 Keșeru).

  Arbitri: R. Vidican (Satu Mare) – la centru, Al. Cerei (Cluj) și Ad. Vornicu (Iași) – asistenți.

  Eliminat: Dobrescu 79

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.