joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  V-ați așteptat la altceva? Degeaba, amenzile rutiere cresc substanțial

  de Special Arad | 2 noiembrie 2017, 9:33 AM | Naţional

  0

  De la începutul anului viitor, amenzile rutiere vor fi mai mari din cauza creșterii salariului minim. Ministrul Muncii a propus ca acesta să crească la valoarea de 1.900 de lei, ceea ce înseamnă că fiecare punct de amendă va urca la cota de 190 de lei, aceasta fiind stabilită prin lege la 10% din valoarea salariului minim.

  Ultima creștere a amenzilor rutiere a avut loc la începutul acestui an din aceleași motive. La 1 februarie, salariul minim a crescut la valoarea de 1.450 de lei, ceea ce a făcut ca punctul de amendă să fie stabilit la 145 de lei, scrie a1.ro.

  Astfel, creșterea care este foarte probabil să se aplice de la începutul anului viitor este una consistentă, mai mult decât dublă față de cea de 20 de lei de la începutul lui 2017. Astfel, cea mai mică amendă care va putea fi aplicată după noile cotații va fi de 380 de lei, față de 290 de lei, cât era până acum.

  Pentru persoanele fizice sunt aplicabile doar sancțiuni din primele patru clase, iar ultima dintre ele este rezervată doar pentru persoanele juridice.

  Astfel, cea mai mare amendă pentru persoanele fizice este de 1.450 de lei, scrie a1.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.