vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Psihoza Messi

  de Lajos Notaros | 14 august 2023, 1:20 PM | Blogul Special Arad

  2

  Am mai scris, mai mult printre rânduri, despre impactul colosal al trecerii lui Lionel Messi la Inter Miami.
  De atunci fenomenul este într-o expansiune continuă, fotbalul, mai precis soccer-ul american, find efectiv dat cu fundul în sus, Messi devenind eroul care lipsește atât de mult mentalității americane. Și nu numai.

  Ajunge să vă spunem că tricourile cu Messi nu mai pot fi găsite, firma anunțând că nu poate face față cererii, următoarele tricouri roz cu numărul 10 și cu numele lui Messi putând fi accesibile cândva prin octombrie.

  Se poate afirma că dacă trecerea lui Pele în fotbalul jucat în SUA (soccer) a inventat de fapt acest joc pentru americani, Messi are toate șansele să aducă soccerul în rândul marilor puteri fotbalistice.
  Ultima lovitură, dincolo de anunțul șefului de la Apple, privind impactul lui Leo, s-a produs cu ocazia vânzării biletelor online pentru semifinala cupei cu Union Philadelphia, meci care se va juca miercuri pe stadionul de 20 000 de locuri al echipei din Philadelphia. Biletele puse în vânzare online au fost scumpite de zece ori – de la 35$ la 350$– și cu toate acestea au fost epuizate în mai puțin de zece minute.

  Desigur, veți spune și vom spune și noi, în America totul este despre bani, chiar dacă Leo nu a ales miliardele din fotbalul arab. Cu toate acestea, aici este vorba și de altceva, de adevărata valoare. Acea valoare care, în cele din urmă, iese ca untdelemnul la suprafață și rezistă tuturor comparațiilor.
  Nu este, așadar, de mirare deloc că omul zilelor noastre pierdut în imensitatea fără valori sigure și clare pe care le oferă realitatea digitală și propaganda de orice fel, devine dintr-o dată febril și activ atunci când sesizează valoarea adevărată.

  Nu este atât de simplu, fenomenul – cu atât mai mult aici la Arad, unde avem la fel o psihoză legată de fotbal, opusă corupției politice și spirituale – necesită analiză îndelungată și profundă, însă ceea ce se poate vedea și înțelege de pe acum: Messi nu mai este un simplu fotbalist, chiar și genial, ci un simbol care se opune lumii superficiale, fără valori clare și evidente, în general corupției și imposturii, trăsături determinante ale lumii în care trăim și din care omul simplu caută și el ieșirea pe unde poate…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Suntem perfect de acord: dacă nu s-a înțeles din scurtul și nepretențiosul meu articol, ceea ce se întâmplă acum cu Messi dovedește dorința celor mulți, cei care nu se pot exprima foarte complicat, nuanțat – exact ca moșulețul din Micălaca – pentru adevăr, valoare, cinste, responsabilitate. Din acest punct de vedere Messi este opusul lui Falcă, așa cum am și insinuat la un moment dat pomenind de psihoza fotbalistică care are loc la noi în oraș.

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.