miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Bucurie mare la PSD Arad: Avem candidat pentru Primărie!

  de Valer Mărginean | 16 octombrie 2023, 7:55 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  18

  Fifor, la plimbare... gândind la candidatura de anul viitor (foto: facebook)

  Chiar dacă n-a fost vestită prin fum alb ca alegerea noului papă, marea alegere s-a consumat în PSD Arad, egală cu o strălucită victorie a președintelui Mihai Fifor. Habemus candidatum (avem candidat), au spus pesediștii din Organizația municipală Arad după analiza minuțioasă și serioasă a rezultatelor unui sondaj comandat tocmai de numitul președinte.

  E drept, vestea n-a fost comunicată prin fum alb, dar din „Capela sixtină” de vizavi de Primărie s-a simțit un puternic miros de victorie, pe care l-a mai simțit, în 2008, și Mircea Geoană. Ce să zicem? Să fie într-un ceas bun.

  Citiți amănunte aici: Geoană: În PSD miroase a victorie 

  Sondajul, cum spuneam, a fost comandat de președintele Fifor și, oarecum surprinzător, dumnealui a obținut un scor remarcabil… Rezultatele sondajului au dovedit că este foarte productivă comunicarea politică doar pe facebook și adresată numai anumitor cetățeni, cum a procedat și procedează domnul Fifor. Mai mult, să scrii generalități și să-ți miștocărești adversarii politici pare cheia succesului în politică.

  Mă declar învins și, pentru că nu sunt politician, îmi asum greșeala de a-l fi subestimat pe domnul Fifor.

  Citiți amănunte aici: Calcule electorale pentru 2024 (II) PNL-Cionca se pregătește să câștige, PSD-Fifor, să piardă. Revine Igaș?

  Mă bucur, totuși, că n-am dat-o chiar de tot în bară cu analiza care l-a supărat pe noul macho al politicii arădene – în care spuneam că „Evaluarea șanselor fiecărui pretendent la candidatură, desemnarea candidatului care va reprezenta partidul, alegerea strategiei de campanie, tot felul de calcule electorale prin coroborarea datelor diferitelor sondaje și punerea în mișcare a echipelor de campanie sunt chestiuni serioase și chiar necesită timp, experiență, inspirație, maturitate”. Desigur, cel puțin la fel de mult mă bucur că tocmai domnul Fifor a fost primul care a reacționat și, surpriză!, s-a conformat. Aferim.

  Fifor are un sondaj

  Desigur, sondajul este  remarcabil, în primul rând prin obiectivitate și acuratețe, iar amănuntul că tocmai cel care l-a comandat este marele câștigător nu poate fi decât o simplă coincidență. Nici nu-i de mirare că sondajul s-a răspândit în tot Aradul, mai ceva ca un virus. Dacă cineva mai avea dubii, de-acum este un fapt dovedit că parlamentarul Fifor este un eminent președinte de organizație PSD, așa că eventualii doritori să îi „fure” funcția, să-și ia gândul.

  avem candidat CJA

  Pagina 18 a sondajului. Tripa este pe următoarea, dar dacă se retrag primii 3, plus încă vreo 2, are șanse să ajungă pe podium.

  Unde mai pui că sondajul a rezolvat, cel puțin parțial, problema candidatului PSD la Primărie. CJA mai poate aștepta puțin, dar acolo e clar că PNL a pierdut deja președinția, conform rezultatelor sondajului. Prin urmare, este de așteptat ca PNL Arad, să procedeze înțelept și să nu-și mai desemneze candidat pentru președenția CJA, economisind timp și resurse.

  Cum sondajul este dincolo de orice suspiciune de subiectivism, e clar că Mihai Fifor ar fi câștigător detașat, mult peste Cionca, aflat pe locul trei, la aproape 10 procente distanță de marele câștigător (să fim serioși, Falcă nu va candida). Ar fi, deci, o competiție mult prea ușoară pentru un luptător ca Fifor care, de-a lungul timpului, a distrus reputația lui Iustin Cionca, actualul președinte CJA, cu postările sale zdrobitoare pe facebook.

  Clar, aici va trebui să intre în luptă un alt candidat, poate chiar Florin Tripa, un alt mare luptător cu ADN de învingător (după dispariția de pe listă a primilor trei candidați, Tripa chiar ar avea șanse).

  PSD municipal Arad: avem candidat!

  Bătălia adevărată, pe măsura anvergurii lui Fifor, va fi cea pentru Primăria municipiului. Nu întâmplător, Biroul Politic Municipal (BPM) al PSD Arad a emis în 12 octombrie un comunicat în legătură cu desemnarea candidatului PSD pentru Primăria Arad.

  Ați fi putut citi în Special Arad mai multe comunicate dacă sensibilul și, uneori, nevricosul domn Fifor nu ar fi decis, prin secretară!, să întrerupă orice colaborare cu ziarul nostru, fiind supărat că am publicat o fotografie (de pe pagina sa de facebook) în care dumnealui și consoarta se delectau cu înghețată.

  Citiți aici: PSD l-a ajutat pe Falcă să ajungă stăpânul Aradului

  Să revenim la comunicat din care redăm ideea principală: Președintele Ilie Cheșa a propus (…) ca viitorul candidat la Primăria Aradului din partea PSD să fie persoana, din cadrul partidului, cea mai bine poziționată în sondajele de opinie. Propunerea (…) a fost votată în unanimitate (…), urmând a fi comunicată structurilor superioare, respectiv Organizația Județeană PSD Arad și conducerea centrală a partidului”(s.n.).

  avem candidat fifor bibarț

  Între Bibarț și Fifor, o diferență cât marja de eroare. Se poate recupera cu câteva mesaje bune pe facebook

  E clar, nu? Premiantul sondajului pe care (și) l-a comandat va fi candidatul la Primăria Arad. Și uite-așa, M. Fifor va avea ocazia să demonstreze arădenilor că am greșit când am afirmat că nu este în stare să câștige decât candidând pe liste. Totodată, își va putea convinge prietenii de pe facebook că-l poate învinge pe prietenul său Bibarț (sau pe alt liberal, pentru că Bibarț s-ar putea să aibă probleme mai mari decât credea din cauza susținerii directorului Poliției locale, Toma)

  Să recunoaștem că a fost un șah de politician al lui Ilie Cheșa. Pe de o parte, sondajul comandat de Fifor-facebook este vizibil făcut pentru a-i satisface orgoliul și pentru a-l ajuta să-și păstreze funcția de președinte PSD Arad după probabila fuziune cu Pro-ul lui Ponta.

  Pe de altă parte însă, șahul dat de Cheșa și BPM îl va obliga pe miștocarul Fifor să-și asume rezultatele cu care se laudă acum prin tot județul. Pentru că una este să pice în extaz Tripa și alta să te prezinți în fața alegătorilor și să dai o adevărată luptă electorală cu prietenul Bibarț sau cu Cionca.

  Or, acum va trebui fie să accepte candidatura și să demonstreze că sondajul nu este mincinos, fie să dea bir cu fugiții, și să împingă un alt candidat pentru Primăria Aradului. Caz în care, este greu de crezut că va mai avea loc pe lista de partid pentru Parlament. Și astfel, s-ar putea ca anosta lui carieră politică să rămână doar o pagină pe facebook.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bibi va câștiga detașat. Nu este în Arad nicio persoană capabilă să convingă electoratul să voteze pe altcineva decât candidatul PNL. O fi bine, o fi rău? Nu se întrezărește însă o alternativă pentru Primăria Arad. Eu personal l-aș vota pe Codrin Vlad, consilierul USR.

   --3 voturi
   +1
   -1
   • @ A.Rădeanu – așa-i, are mari șanse să fie reales – și încă nu știu dacă va fi meritul lui sau o scăpare a alegătorilor.
    Ne place sau nu, Aradul nu mai are lideri adevărați, implicați în politică. Oamenii de valoare cam ocolesc politica, din motive pe care le știm cu toții.

    +4 voturi
    +1
    -1
   • @ Agamita – sigur că așa ar fi normal. Dar ce mai este normal în politica românească?
    De exemplu, e normal ca un președinte de organizație județeană de partid să plătească pentru un sondaj fantezist menit doar să-l scoată pe el în față, ca „foarte bun” președinte? Evident, nu

    +4 voturi
    +1
    -1
  2. Dl Valer Bibi a fost impus în 2020 ( Coldea)Ghe.F.Botox nu are chef al nominaliza de la PNL(puncte negre…copacii tăiați,Cargus,jignirea Ziariștilor, Vișinel) este mână moartă ptr PNL.Nu uitați vă rog în 2020 a fost votat de 14000 de arădeni( din 151000).Dar mă rog un rol principal în ecuație, î are Dl COLDEA și PSD….restul Ciugulitorii, Fomiști

   +1 voturi
   +1
   -1
   • @ agrisumijlociu – orice om normal și cu toate țiglele pe casă gândește așa. Problema este că ei, politicienii (mai ales cei din Arad) gândesc (?!) altfel.
    În orice zonă normală a lumii, un astfel de primar nu ar fi apucat să-și încheie mandatul. Din păcate, Aradul nu este într-o astfel de zonă…

    +4 voturi
    +1
    -1
  3. Și PSD-ul suportă atâta tupeu? Toate sondajele, comandate de alții, spun că Bibi este pe primul loc, că locul 2 este Wiener, de la distanță și tu ai tupeul să spui că ești peste Bibi. Asta e aroganță îngâmfată. Prosteală care porneștye de la ideea că pesediștii sunt prea proști să reacționeze, doar masă de manevră, decât maneliști retardați bătrâni și depășiți.
   Și Cheșa ce face, înghite și el?

   0 voturi
   +1
   -1
  4. == DECI IN 2020 ARADENII TREBUIAU SA ALEAGA INTRE UN DOCTOR SI UN NEPOT DE SECURIST == -GEN DE SECURITATE DAN GHEORGHE . AU ALES PE PUIUL DE SECURIST . ASTA SPUNE MULT DE NIVELUL DE OLTENIA LA CARE A AJUNS ARADUL . ACUM VAD ARADENII CAT DE GOSPODARI SUNT SECURISTII . == SINGURUL LOR OBIECTIV ESTE BURTA LOR – TRAIASCA FANARIHOTZII SI SECURITATEA LOR . SCARBA MI E .

   +6 voturi
   +1
   -1
  5. Vor rasarii din terenurile acordate cu titlu gratuit voturile pentru Bibart precum spicele de grau, Bibart trebuie doar sa foloseasca „combina” electorala pentru a le aduna si balota in hambarul sau electoral, semanatorii isi fac datoria in fiecare duminica pentru ca recolta sa fie bogata. Daca nu va „ploua” in perioada alegerilor si voturile vor fi mici Bibi va face vizite pe „ogoarele” mai putin productive le va „iriga” cu inca cativa zeci de metri de terenuri cu folosinta gratuita si recolta de voturi va fi asigurata poate va fi chiar excedentara !

   +6 voturi
   +1
   -1
  6. Nu va avea curajul sa iasa de pe likste?
   Păi nu va ieși. Este tradiție că cel care candidează pentru primar este primul pe lista de consilieri și apoi mai sunt și listele de deputați sau senatori.
   În concret a reușit să-l blocheze pe Cheșa în tentative de preluare a conducerii organizației județene.
   Faptul că și-a tras candidatură pe baza unui sondaj nu numai estetitazat ci de-a dreptul tupeist nu se va reține în timp și în contextul fraudei și escrocheriei cre a ajuns un blazon pozitiv, el se va regăsi întărit.
   Povestea cu ”să canideze să-l facă pe Bibi dacă poate” seamănă mai mult cu o justificare a neputinței din fabula cu vulpile din vie.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.