Propunerile ULAL Arad cu referire la proiectul de buget pentru anul fiscal 2019 – 2020

  de Special Arad | 12 aprilie 2019, 12:03 PM | Administraţie

  1

  Comunicat. ULAL Arad, a luat act despre proiectul de buget aferent anului fiscal 2019 – 2020, și formulează propuneri în scopul unei mai bune repartizări a sumelor propuse a fi utilizate.

  In ceea ce priveste sumele alocate pentru subvenționarea creșterii prețurilor și tarifelor la combustibil și energie, începând cu data de 01.03.2019, solicitam să aveți în vedere o creștere a cuantumului subvențiilor acordate către populație, avînd în vedere presiunea financiară în creștere la care aceasta este supusă în mod permanent.

  Intrucât prețul gigacaloriei aproape s-a dublat, iar populația trebuie să achite facturi mărite la încalzire și la prepararea apei calde, solicitam o creștere a cuantumului subvenției cu 16.800 lei, astfel ca arădenii să achite în continuare o valoare de 276 lei/gigacalorie, la fel ca și în prezent.

  Propunem ca sumele necesare creșterii cuantumului subvenției să fie luate din alte poziții ale bugetului local, unde folosirea lor în cuantumul propus nu se justifică.

  Astfel se pot folosi sume retrase din propunerile pentru acordarea de Cotizația alocată către Asociația pentru Dezvoltare Intracomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor.

  Observam pe propria piele și cu plămânii proprii, faptul că aceasta Asociație nu a facut nimic în mod concret pentru a-și justifica existența, astfel ca sumele alocate acesteia prin cotizații și alocari bugetare sînt o risipă de bani publici și atâta tot.

  De asemenea, se pot aloca sume trebuincioase pentru suplimentarea subvenției la încalzire și prepararea apei calde, prin transfer de la pozițiile bugetare referitoare la cultele religioase, cultura și recreere, precum și în ceea ce privește sumele alocate spectacolelor.

  De asemenea, se mai pot aloca sume și din excedentul bugetar, care va apărea în cursul anului, precum și cel din anii precedenti.

  Nu putem să nu observam faptul ca în buget nu s-au alocat nici o suma pentru luarea de masuri pentru reducerea factorilor de poluare la nivelul municipiului Arad, și speram ca veți lua masuri în acest sens.

  De asemenea, am constatat faptul că ați alocat o sumă extrem de mica pentru consolidarea monumentelor istorice.
  Ne întristează faptul ca se prăvalește orașul peste noi, într-un imens nor de praf, iar în buget sunt trecuți pentru aparare doar 203.000 lei, pentru anul bugetar.


  Dorina Lupse- Președinte ULAL Arad

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.