joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Propunere PSD: Închisoare la domiciliu pentru corupţi

  de Special Arad | 4 aprilie 2018, 8:39 AM | Politikos

  2

  (foto: PH Online)

  Condamnaţii pentru corupţie sau infracţiuni de serviciu ar putea să stea departe de închisori. Foarte departe. La ei acasă, mai exact. Ei ar urma să-şi poată ispăşi pedeapsa în arest la domiciliu. Aceasta este principala prevedere a unei legi discutate astăzi de deputaţii jurişti. Proiectul a fost iniţiat de liberali şi propunea alternative la executarea pedepselor, însă el a fost drastic modificat în comisie de social-democraţi. Iniţial, condamnaţii pentru corupţie nu puteau beneficia de aceste prevederi, însă interdicţia a fost eliminată, în primă etapă, marți în comisie.

  Şi-ar putea ispăşi pedeapsa acasă, cu brăţară electronică, cei cu pedepse de până la cinci ani, dar numai după ce au stat în închisoare o cincime din perioada dispusă de judecător. Ar putea alege şi să-şi execute pedeapsa în weekend sau în centre speciale, nu în închisorile supraaglomerate. Condamnaţii pentru fapte de corupţie mai au o alternativă: pot să-şi echivaleze pedeapsa în zile de muncă în folosul comunităţii.

  Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei Juridice: „E vorba de toate pedepsele care nu sunt cu violenţă. Dacă judecătorii ar considera că respectivii au un grad mare de pericol social le-ar da 7 ani, le-ar da 12 ani”.

  Liberalii au iniţiat legea care propune mai multe variante la executarea pedepsei în spatele gratiilor. Ei au avut în vedere reducerea aglomeraţiei din penitenciare.

  Citește continuarea pe Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Își pregătesc legi prin care să continue și să inspire la corupție.

   – Fur 2 meleoane?! Una o dau șpagă și de restul stau acasă și mă uit 2-3 ani la televizor, joc poker pe net și-mi văd crescând copila. Mai bag căte un chef o dată la două săptămâni și a trecut timpul. Tot între timp mai pregătesc o „Corupere” de 4 meleoane.

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. Nicio problema.Sa execute pedeapsa la domiciliu.Binenteles dupa programul din penitenciare.Doar locatia difera.In rest… desteptarea la 5,30…inviorare,micul dejun strict de la cantina penitenciarului, primirea de vizite o data pe luna,vizionarea programelor tv,1 ora ae zi(desigur numai programele cu caracter educativ,slujba religioasa,sa),stingerea la 9,30;cererea prin tel.a permisiunii de a merge la toaleta…ce mai…trai pe vatrai!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.