luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Proprietarii de garaje, somați să își demoleze garajele. În Micălaca somațiile au apărut deja pe garaje

  de Mihai Todoca | 11 iulie 2018, 2:03 PM | Strada

  5

  Proprietarii garajelor din Micălaca și nu numai sunt somați, așa după cum se anunțase deja, să își demoleze garajele. Această acțiune a Primăriei, care pentru 2018 vizează garajele din mai multe cartiere arădene:  Alfa, Vlaicu stânga, Vlaicu dreapta, centru, Confecţii şi Micălaca (împărţită în trei zone), este doar primul pas în arhicunoscutul proiect de „Regenerare urbană”, valoarea proiectului fiind de 50 de milioane de euro.

  Astfel, Primăria somează proprietarii garajelor ca, în termen de 15 zile, aceștia să demoleze garajele, în caz contrar construcțiile vor fi demolate de către Primărie, însă pe cheltuiala proprietarilor. Ideea proiectului e bună. Parcări, spații verzi și altele, doar că dacă am face un pas în spate și am privi toată situația în ansamblu, am vedea cu totul altceva.

  Proiectul a îndatorat bugetul local cu 20 de milioane de euro, însemnând un împrumut de la BERD, restul de 30 fiind finanțare europeană. Banii vor fi recuperați de la cetățenii arădeni. De asemenea, să ne punem în locul proprietarilor de garaje. Ei le demolează pe banii lor. Unde, cu ce și la cine pot apela pentru degajarea deșeurilor? Deoarece e vorba de plăci metalice mari, plăci de azbest folosite la acoperiș și altele. Poate că Primăria, dacă ar fi dorit să vină în sprijinul cetățenilor, ar fi oferit o soluție comună pentru toți. „Uite, prietene, dacă tu nu îți vei demola garajul, noi lucrăm cu firma asta. Dacă dorești totuși să îți demolezi tu garajul pe banii tăi, poți suna la numărul ăsta și băieții vin și te ajută la degajarea deșeurilor ce rămân. Nu te taxează pentru altceva, doar pentru ridicarea acestor deșeuri”. Ei, dar grija pentru cetățean nu există, ci doar aceea pentru banii pe care îi pompează la bugetul local.

  Știm că vă plictisim groaznic atunci când facem a miliarda oară comparația cu Oradea, dar acolo sunt în derulare mai  multe proiecte de regenerare urbană cu finanțare completă din fonduri europene. Știm asta, pentru că am întrebat reprezentanții Primăriei Oradea.

  Concluzia? „Dă jos garajul cum știi și cum vrei (dar vezi să nu încalci vreo lege privind deversarea deșeurilor), că dacă o fac eu te umflu de bani. A! Până nu uit, să mergi să plătești taxele alea locale mai repede, că rămânem fără bani în curând, depășim termenul, rămânem fără investiție și iar rămânem cu lucrarea făcută pe jumătate (exemple sunt de e plin garajul de ele)” .

  36898678 1827142684045396 8813161845012561920 n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Știm că vă plictisim groaznic atunci când facem a miliarda oară comparația cu Oradea, dar acolo sunt în derulare mai multe proiecte de regenerare urbană cu finanțare completă din fonduri europene.”

   Nu, nu ne plictisiti. Adevarul e adevar…chiar si daca ar fi plictisitor :).

   Inca de pe vremea in care Falca parea majoritatii aradenilor „baiat bun”, aduceam asta in discutie: de ce credite rambursabile, cand erau bani disponibili „gratis”? Spre marea mea mirare, multi nu aveau habar ca Falca ii indatora.

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. Probabil iar este o lucrare cu dedicatie pt firme de partid sunt foarte curios in cati ani se va finaliza lucrarea si totusi ce se va construi.In privinta calitatii daca se va face ca si drumurile atunci vai de noi ,cred ca toata lumea vede capacele de canale deja vestite in Arad,acestea sunt lucrari de arta pt orasul nostru ,umblu mult prin tara dar asa denivelari pe asfalt nou si asa diferenta denivel la canale vezi extrem de rar.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.