miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Proiectil exploziv găsit pe un șantier lângă Dedeman

  de Special Arad | 28 noiembrie 2023, 2:13 PM | Știri Arad

  0

  În urma unui apel la 112 care anunța găsirea unui element de muniție, descoperit în urma efectuării unor lucrări inginerești, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad s-a deplasat astăzi, 28 noiembrie 2023, în jurul orei 12:00, pe Calea Aurel Vlaicu din municipiul Arad, pe un șantier din apropierea magazinului Dedeman.

  Ajunsă la fața locului, echipa a constat că este vorba de un proiectil exploziv având calibrul de 100 mm și s-a acționat pentru asanarea zonei, ridicarea, transportarea și depozitare proiectilului în condiții de siguranță.

  Pirotehniștii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad recomandă cetățenilor ca în cazul descoperirii de muniții neexplodate:

  – să anunțe de urgență la numărul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente;
  – să nu atingă aceste elemente;
  – să nu le lovească sau să le miște din locul în care au fost găsite;
  – să nu încerce să demonteze componentele muniției, să le ridice, transporte sau depoziteze în locuințe, la locul de muncă ori în depozitele de fier vechi, pentru valorificarea ca deșeuri metalice;
  – să nu aprindă focul deschis în apropierea munițiilor descoperite neexplodate;
  – să nu folosească munițiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.