Două misiuni, în doar trei zile, efectuate de pirotehniștii ISU Arad | Foto

  de Andrei Fuliaș | 22 aprilie 2019, 2:37 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Echipa pirotehnică a ISU ARAD a avut un weekend plin… de muniție.

  Vineri seara, o echipă de pirotehniști a ISU Arad s-a deplasat in localitatea Măgulicea pentru a ridica un proiectil perforant exploziv, găsit in urma unor lucrări agricole de către o persoană din sat.

  „Proiectilul de 82 mm, provenind cel mai probabil din cel de al- II- lea Război Mondial, in stare bună, a fost ridicat și transportat la depozitul unității noastre”, transmite maiorul George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

  Duminică, în pădurea de Ceala, un tânăr cu un detector de metale a descoperit mai multe cartușe de infanterie și a anunțat, prin intermediul serviciului 112, dispeceratul unității.

  Echipa pirotehnică deplasată la fața locului a asanat terenul în zona respectivă și în total au fost descoperite 30 cartușe de infanterie, cal.7,62, produse în anul 1933. Și acestea au fost ridicate și transportate la depozit în vederea distrugerii.

  „Mulțumim populației că răspunde pozitiv apelurilor noastre și anunță autoritatile in momentul in care descoperă muniție sau elemente de muniție, evitând astfel producerea unor evenimente ce pot avea consecințe tragice”, mai transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.