Proiect de cercetare la Arad asupra impactului pe care îl are îmbătrânirea asupra funcțiilor cerebrale

  de Raluca Medeleanu | 8 septembrie 2020, 4:26 PM | Educaţie | Sănătate

  0

  Comunicat. Îmbătrânirea şi bolile legate de îmbătrânire constituie o problemă de sănătate şi o problemă socio-economică crescătoare în Uniunea Europeană. Deteriorarea funcţiilor cerebrale este un fenomen foarte frecvent asociat de îmbătrânire şi, în cele mai multe cazuri, este cauzată de demenţa vasculară şi boala Alzheimer.

  Pentru a răspunde la o serie de întrebări pe acest subiect, Institutul de Ştiinţe ale Vieţii „Aurel Ardelean” din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a lansat un proiect de cercetare în domeniul neurobiologiei, unde un aspect cheie îl reprezintă mecanismul molecular al disfuncţiilor cerebrale legate de îmbătrânire.

  Scopul activitaților de cercetare în acest domeniu este identificarea mecanismelor inflamatorii în disfuncţiile cerebrovasculare asociate de îmbătrânire, pentru a identifica posibilităţi de diagnostic şi de tratament țintit.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.