Program prelungit la centrul de vaccinare din Grădiște

  de Special Arad | 30 septembrie 2021, 1:28 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Ca urmare a creșterii numărului de solicitări pentru imunizare, Primăria Municipiului Arad a decis ca începând de joi, 30 septembrie 2021, centrul de vaccinare amenajat în incinta Cinematografului Grădiște să își extindă programul de funcționare cu încă trei ore.

  Acesta va fi deschis zilnic între orele 08:00 – 17:00. Imunizarea se face cu serurile Pfizer și Johnson&Johnson.

  Celelalte centre de vaccinare din municipiu funcționează după următorul program:  

  Centrul de vârstnici Micălaca (str. Crinului nr.16), zilnic 16.00 – 19.00 (Moderna);

  Centrul de vârstnici Aradul Nou (Calea Timișorii nr.39), zilnic 08.00 – 14.00 (Pfizer);

  Cinema Arta (str.V.  Alecsandri nr.2), zilnic 13.00 – 19.00 (Pfizer);

  Cinema Gai (str. Codrului nr.4), zilnic 14.00 – 20.00 (Pfizer);

  Sala Sport CSS (str. Predeal nr.8A), zilnic 15.00 – 18.00 (Pfizer);

  Drive-thru (parcare Real), zilnic 14.00 – 20.00 (Pfizer).

  Doza a treia

  Începând cu data de 28 septembrie, în centrele de vaccinare care administrează Pfizer sau Moderna se poate realiza imunizarea cu cea de a III-a doză, însă trebuie să fie întrunite două condiții:

  •  Două doze de vaccin administrate;

  •  Să fi trecut 180 de zile de la cea de a doua doză.

  Persoanele care îndeplinesc cele două condiții pot face doza a III-a direct la un centru de vaccinare, fără programare sau cu programare pe platformă. Se consideră două doze, atât pentru persoanele care au făcut doza I și doza a II-a cu unul dintre vaccinurile Pfizer BioNTech, Moderna sau Astra Zeneca Oxford, cât și pentru persoanele care au făcut doza I cu unul dintre cele trei vaccinuri, iar doza a II-a, în funcție de recomandările medicale, cu un alt tip de vaccin dintre cele menționate. În acest moment, persoanele vaccinate cu vaccinul Johnson&Johnson nu sunt eligibile pentru administrarea dozei de rapel (booster).”, a explicat viceprimarul Lazăr Faur.

  Persoanele vaccinate cu primele două doze AstraZeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech sau Spikevax (Moderna).

  Important:

  Atunci când o persoană dezvoltă infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, schema de vaccinare va fi continuată după vindecare, cu același tip de vaccin.

  Reamintim că:

  Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european.

  •  vaccinurile pot preveni apariția unor noi variante ale virusului SARS-CoV-2;

  •  vaccinurile reduc semnificativ riscul de boală severă și limitează răspândirea virusului;

  •  vaccinurile reduc considerabil riscul de spitalizare;

  •  vaccinurile reduc considerabil riscul de deces;

  •  vaccinurile împreună cu măsurile de protecție non-farmaceutice sunt principalele căi de a limita efectele pandemiei.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.