duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Pristanda” s-a supărat! „Buletinele la control”

  de Mihai Todoca | 10 octombrie 2016, 10:01 AM | Pamflet

  0

  Să vă arătăm faptele filmate și nu ați mai crede! Poze, documente și mărturii de am aduce și tot ați spune că batem câmpii.

  În 1885 Ion Luca Caragiale, publica o comedie satirică cu un succes răsunător. În acea comedie erau satirizate clasele politice dar și polițiștii prin prezentarea „agentului” Pristanda. Personajul este admirabil caracterizat prin ticurile verbale şi folosirea unor termeni regionali sau populari, deformarea neologismelor şi încălcarea unor reguli gramaticale. Prin toate acestea el îşi arată incultura şi lipsa de instrucţie.

  La Iași trupa Auăleu, a pus în scenă piesa „Huooo”, o comedie cu o protestatară şi un jandarm, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr. În spectacolul regizat, un jandarm se ceartă cu o protestatară, o legitimează şi încearcă să o amendeze.

  Toate bune și frumoase până când un reprezentant de marcă al „Pristandăilor”, a purces la a legitima actorii… Nu trebuie să ne supărăm pe el, pe adevăratul jandarm, el chiar s-a simțit jignit de piesa respectivă și a vrut neapărat, dar neapărat, să știe cine sunt actorii și de ce aceștia și-au bătut joc de el.

  „Curat mișel”, acest scenarist!

  Nu trebuie să ne supărăm pe el pentru că atât poate. Gata, mai mult nu poate percepe. A auzit el, ca și Pristanda, că cineva își bate joc de instituțiile statului și atunci a luat atitudine.

  Toate s-au terminat cu bine, după ce trupa a făcut uz până și de Constituție pe lângă documentele aprobatoare.

  „Curat murdar”!

  sursa foto : banatulazi

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.