joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Coaste din viața lui Adam: păcatele vieții, „Judecata de Apoi” și o crimă

  de Andreea Daniela B. | 2 iulie 2022, 2:18 PM | Cultură

  0

  O perioadă tensionată din viață, o zi grea la serviciu sau o veste proastă, toate pot fi uitate dacă ai parte de o porție bună de râs. Săptămâna, mai exact cele cinci zile din ea în care toată lumea muncește, a luat sfârșit cu un spectacol de teatru. Pe scena Teatrului „Ioan Slavici” din Arad, începând cu ora 19.00, au urcat actorii Octavian Strunilă, Oana Strunilă, Leonid Doni, Anca Dinicu și Paul Ipate. Aceștia au dat viață piesei de teatru numită „Coaste din viața lui Adam”, scrisă de Octavian Strunilă.

  Încă din primele minute au început să se audă râsetele spectatorilor. Sala a fost plină de arădeni care au ales să scape, măcar pentru o oră și jumătate, de grijile din afara Teatrului. Glumele spuse de aceștia, replicile bine gândite, au făcut spectatorii să intre direct în pielea actorilor pentru că majoritatea situațiilor semănau izbitor cu realitatea din zilele noastre. De exemplu, piesa a început cu „domnul de la ghișeu” care răspundea la telefon în așa fel încât să scoată din sărite pe oricine îndrăznea să sune. Replici tăioase se auzeau de pe scenă și oglindeau perfect momente din viața românilor  care încearcă să rezolve problemele într-o zi de vineri, spre sfârșitul programului.

  teatru

  Și cum spuneam, hohotele de râs au continuat să se audă pe tot parcursul piesei, mai ales pentru că cel care era „condamnat”, Manuel, era descris de colegul său de scena ca fiind un „păduche” căruia nu i-a păsat de nimeni toată viața, motiv pentru care ar merita să ajungă în Iad, nu în Rai. Ajuns la „Judecata de Apoi”, condamnatul primește un avocat care a fost suspendat timp de 190 de ani din funcție, asta după ce este certat pentru că a murit și a venit nepregătit la poarta Raiului, fără certificatul de deces.

  Lăsat să doarmă trei zile în biroul avocatului, căci nici măcar îngerii nu lucrează în weekend, acesta a așteptat cu nerăbdare ziua de luni ca să-și pregătească dosarul cu șină cu care urma să se prezinte în fața judecătorului. Subțire la început, dosarul a început să aibă tot mai multe pagini după ce secretele inculpatului au ieșit la suprafață încă din prima zi de audieri.

  teatru 1

  Trei zile de proces și o fostă iubită ajunsă în Cer

  Viața pe pământ nu este tocmai ușoară și există zece porunci care trebuie respectate. Și totuși, unii dintre noi mai greșesc chiar fără să vrea. Așa a făcut și Manuel, cel care a murit și a ajuns în fața judecătorului. A greșit și nici nu a știut, însă pe parcursul spectacolului a realizat că viața lui pe pământ nu a fost chiar una fără păcate.

  Așadar, timp de trei zile, inculpatul nostru a ajuns în fața judecătorului unde i s-au adus mai multe acuzații, printre care și acuzația de ucidere cu premeditare. De ce? Pentru că una dintre iubitele lui și-a pus capăt zilelor din cauza lui, căci ar fi înșelat-o tocmai cu mama sa. Povestea este una încurcată, mai ales din cauza faptului că ea a susținut că ar fi avut o relație de 10 ani, ceea ce în final s-a dovedit neadevărat, cei doi având o relație de două săptămâni, iar până la aniversarea de 10 ani fiind o relație care s-a petrecut doar în capul ei. Pe lângă aceste acuzații, condamnatul a trebuie să asculte și cum și-a neglijat cei trei copii, dar și cum unul din cei trei nici nu a existat, ci a fost doar o invenție.

  Finalul a fost unul special. Publicul a fost direct implicat, însă în ce fel și ce lucruri s-au mai întâmplat puteți afla doar dacă mergeți la Teatru… ocazie cu care veți afla și de ce una dintre concubinele lui Manuel a folosit un cuțit din pilă după moartea acestuia.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.