joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  În nici 24 de ore, actorii arădeni au strâns peste o mie de semnături pe Petitieonline.com

  de Tomck@t | 2 decembrie 2020, 12:59 PM | Cultură | Știri Arad

  0

  Petiția online a actorilor arădeni, prin care solicită susținerea publicului în demersul lor de a recâștiga dreptul de a lucra în regim online, a strâns în cca. 16 ore – începând cu ieri seară, 1 Decembrie, ora 21:00 – peste 1000 de semnături (1160 la ora redactării acestui text). Petiția așteaptă în continuare semnăturile arădenilor și nu numai, AICI.

  În această petiție, artiștii arădeni au făcut publică și o scrisoare deschisă adresată autorităților centrale, printre care Ministerul Culturii, Ministerul Muncii și Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării, solicitându-le nu doar sprijinul, ci intervenția promptă, respectiv reglementarea legislativă prin care artiștii arădeni (atât actorii teatrului, cât și artiștii Filarmonicii) să aibă posibilitatea de a lucra în continuare, pregătind și prezentând spectacole online, așa cum procedează în această perioadă majoritatea – dacă nu chiar toate – instituțiile de cultură din țară.

  Petiția poate fi semnată creând un cont pe petitieonline.com, inclusiv prin contul existent Facebook, iar semnatarii pot alege să li se facă publice numele sau nu.

  Semnatari din toată țara și chiar din diaspora

  Printre semnatarii de până acum se numără atât arădeni (majoritatea), cât și timișoreni, bucureșteni, orădeni, clujeni, brașoveni, ieșeni, sibieni, albaiulieni, târgumureșeni, petroșeneni, craioveni, vâlceni și constănțeni, dar și români din Paris și Bollwiller (Franța), Viena și Steyr (Austria), Alblasserdam (Olanda), Madrid (Spania), Verona (Italia), Nässjö (Suedia), München, Stuttgart, Nürnberg, Oberndorf am Neckar și Trier (Germania), Saint Julian’s (Malta), Copenhaga (Danemarca), Budapesta și Battonya (Ungaria), Londra, Nottingham, Marlow, Hemel Hempstead și Luton (Marea Britanie), ba chiar și Bethesda (Maryland, SUA).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.