luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primul premiu important pentru „Rhapsody in glue”, regizat de arădeanul Tapasztó Ernő

  de Tomck@t | 10 iunie 2018, 12:51 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Spectacolul „Rhapsody in glue”, monodrama teatral-muzicală a actriței Alexandra Gîtlan, scris de colegul nostru Lajos Notaros și regizat de directorul Aradi Kamaraszínház, Tapasztó Ernő, a obținut recent Premiul Special al juriului la festivalul „Atelier” de la Baia Mare. Spectacolul în limba română este produs de Trupa MASZK din Szeged și a avut premiera oficială la Bacău, în această primăvară, în cadrul Festivalului „Monodrame”.

  „Rhapsody in glue” este un seducător show despre singurătate, despre relația dintre sexe și relația dintre arta jocului și arta cântecului. Nora (Alexandra Gîtlan) rămâne blocată cu mașina pe marginea unui drum pustiu, în mijlocul pădurii, pe timp de noapte. Nu are decât să facă repetiții pentru monodrama teatral-muzicală spre care se îndrepta – interpretând piese celebre de Amy Winehouse, Tom Waits sau Ben E. King – și din când în când să-l certe la telefon pe regizorul cu care s-a cuplat recent. De asemenea, artista cu aspirații mari și nervi pe măsură mai are timp, forțat, și pentru o introspecție crudă… și chiar cruntă.

  Organizat de Teatrul Municipal Baia Mare și Asociația Culturală THESPIS, Festivalul Internaţional de Teatru „Atelier”, la care „Rhapsody in glue” tocmai a primit Premiul Special al juriului, s-a desfășurat în acest an între 1 și 9 iunie, ajungând la cea de-a XXV-a ediţie. Este cel mai vechi festival internațioal din țară, în programul de anul acesta fiind incluse spectacole din Italia, Belgia, Coreea de Sud, Spania, Ungaria şi România. Potrivit descrierii de pe pagina oficială a Teatrului Municipal Baia Mare, festivalul este o manifestare teatrală neconvenţională cu caracter exploratoriu, care îşi propune să realizeze, prin intermediul spectacolelor invitate, o radiografie a stării şi dinamicii regiei, dramaturgiei, scenografiei, coregrafiei, muzicii de scenă şi artei actorului secolului XXI.

  Spectacolul va putea fi vizionat și la Arad în această vară, la „Teatrul de Vară ETHOS”, data exactă urmând a fi anunțată în scurt timp.

  • Citește și Rapsodia unei istericale sexy – cu lipici (la public) – „in the middle of nowhere”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.