Primarul Bibarț nu a găsit-o încă pe Ileana Cosânzeana… Strada Făt-Frumos va fi „reabilitată” în anii 2018, 2019, 2020, 2021!

  de Mihai Todoca | 10 februarie 2021, 9:38 AM | Știri Arad | Strada | Topic special

  1

  „Strada Făt Frumos este deja în atenția direcției de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Arad. Ea va fi reabilitată în cursul acestui an. Proiectul tehnic este finalizat, urmează desemnarea constructorului în urma organizării unei proceduri competitive”, ne anunța Primăria în urmă cu un an, mai exact în 29 ianuarie. Ca un făcut, și acum ca și atunci, fostul primar nu mai podidește cu postările pe Facebook în care amintește arădenilor că „un proiect inițiat în timpul mandatului meu se realizează”… asta în timp ce strada Făt-Frumos așteaptă de trei ani să fie băgată în seamă.

  Vă spunem sincer că speram să ne înșelăm atunci când spuneam că va mai trece multă apă pe Mureș până când strada va „vedea” primul strat proaspăt de asfalt. Și asta doar din cauza birocrației care „întinde” proiectele pe un număr nepermis de ani, dată fiind durata unei asfaltări sau a intervenției asupra unei lucrări.

  Nu am mai întrebat la Primărie când va fi gata strada pentru că… vorba aceea: „Dacă ei mă mint, atunci și noi vă mințim pe voi”. Va fi gata, cândva. Strada Făt-Frumos va fi asfaltată într-un viitor. Vom vedea care. Un viitor mai îndepărtat sau unul infinit, pentru că de un viitor apropiat nici nu poate fi vorba. Și asta pentru că strada Făt -Frumos a fost decapată în 2018. Așa că, de trei ani arădenii din Vlaicu își pun aceeași întrebare zi de zi: CÂND.

  Primăria ne răspunde: „Municipiul Arad are în vedere realizarea unei investiții privind zona la care faceți referire. După aprobarea bugetului local se va demara procedura de licitație pentru achiziționarea serviciului de proiectare pentru obiectivul de investiție “Modernizare cale de rulare și rețea aeriană de contact de pe strada Făt-Frumos”.
  Până la finalizarea investiției se va anula posibilitatea de parcare pe tronsonul respectiv, traficul rutier se va desfășura pe ambele sensuri ale străzii Făt -Frumos, dar se va interzice accesul auto pe liniile de tramvai.”

  În continuare, vă vom reda întregul articol redactat în urmă cu peste un an, unde am evidențiat răspunsul Primăriei de pe atunci:

  Ianuarie 2020  – Nu avem titlu la articolul acesta, dar dacă vrei să știi când va fi gata strada Făt Frumos din Vlaicu…

  În timp ce fostul primar nu precupețește nici un moment în a se lăuda pe Facebook cu diverse proiecte care încep să se materializeze acum, sintagma „în timpul mandatului meu” nelipsind din postări, lucrurile care nu fac cinste administrației sunt lăsate și date uitării (normal!). Vorbim de lucrări începute și care la prima vedere par abandonate, cum este și cazul străzii Făt-Frumos, decapată încă din anul 2018 și care așa a și rămas până azi. Postările și întrebările cetățenilor referitoare la situația străzii au întrecut deja limita redundanței cât și pe cea a ridicolului, având în vedere că e vorba de câțiva zeci de metri de stradă care așteaptă sfântul asfalt.

  Zilele trecute ne-am deplasat pe teren pentru o mică recunoaștere în teren (cazul vandalizării a 9 mașini din acea zonă și alte 21 din zona Gării) și am crezut că am călătorit în timp: „Nici acum nu au terminat strada asta? Dă-o în…colo de treabă! E deja penibil!”

  Ei, stimați cititori, penibilul abia acum urmează deoarece am întrebat și noi, nu în ce stadiu se află strada Făt-Frumos, aia vedeam deja, ci CÂND va fi lucrarea finalizată. Răspunsul de la Primărie a venit ca bormașina vecinului care găurea de zor în primele ore ale unei dimineți de duminică:

  „Strada Făt Frumos este deja în atenția direcției de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Arad. Ea va fi reabilitată în cursul acestui an. Proiectul tehnic este finalizat, urmează desemnarea constructorului în urma organizării unei proceduri competitive.”

  Și acum vom traduce cam ce a dorit să ne spună Primăria, săptămâna trecută: va curge multă apă pe Mureș până când strada Făt-Frumos va fi reabilitată, toate astea din cauza stufoasei birocrații prin care trebuie să treacă o licitație. Este de-ajuns să luăm exemplul drumului Arad-Șiria-Pâncota care în momentul de față se află în faza de contestare a licitației. E drept, acolo e vorba de zeci de kilometri, pe când Făt-Frumos, porțiunea la care ne referim, sunt câțiva zeci de metri. Dar poate tocmai de aceea cetățenii arădeni își iau nervii și aruncă cu ei de pământ: pentru că trebuie să-și spargă mașinile pe strada care a fost decapată de atâta amar de vreme.

  Pe arădenii care contribuie lună de lună la bugetul de stat, plătind impozite peste impozite, nu îi interesează că „proiectul tehnic este finalizat” și că „urmează desemnarea constructorului”, pentru că tot ceea ce vede arădeanul este că s-a început o lucrare care acum stagnează și nu înțeleg de ce. Nu sunt interesați de ce, pentru că mergând pe același fir al logicii, când vine vorba de plata impozitelor nici pe cei de la Fisc nu îi interesează de ce nu ai bani pentru a le plăti, îi interesează să o faci și gata. Așa și cu strada asta mică, nu îi interesează de ce nu e făcută, îi interesează să fie gata odată.

  Probabil că lucrurile se vor mișca mai repede când își vor da seama că o stradă mică poate însemna un material de campanie. poate o poză, două cu strada în lucru și cu unul dintre candidații la Primărie vor mai smulge câteva voturi din mâna arădeanului „bombardat” cu lucrări interminabile.

   


  Sintetizăm puțin și jucăm jocul cu „Găsiți diferențele”:

  • Municipiul Arad are în vedere realizarea unei investiții privind zona (feb 2021) — Strada Făt Frumos este deja în atenția direcției de specialitate din cadrul Primăriei (ian 2020)
  • (…) Se va demara procedura de licitație pentru achiziționarea serviciului de proiectare (feb 2021)— Proiectul tehnic este finalizat (ian 2020)
  • Până la finalizarea investiției se va anula posibilitatea de parcare pe tronsonul respectiv, traficul rutier se va desfășura pe ambele sensuri ale străzii Făt -Frumos, dar se va interzice accesul auto pe liniile de tramvai (feb 2021) — Urmează desemnarea constructorului în urma organizării unei proceduri competitive (ian 2020)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa fie oare vorba de solutia tehnica gasita pentru ca “ tranvaiul” IMPERIO sa poata “ naviga” pe acolo?

   Daca tineti minte solutia a mai fost aplicata in Arad in unele locuri unde au fost decupate borduri, “ rãspãlit” asfalt etc

   Si in sec 21 de atat sa fie “ gasca” in stare? Si nu de reabiliteaza zona ptr ca nu stiu cum sa o faca , Sau inca nu au gasit o solutie sufficient de “ interesanta”?

   si atunci solutia este “ interzicem parcarile” si mutam citculatia putin mai la stanga?

   Sa fie doar masura competentei?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.