Lucrările de la Spitalul de Oncologie continuă: ,,Este o lucrare foarte mare și foarte importantă pentru tot județul Arad”

  de Special Arad | 17 septembrie 2021, 11:21 AM | Administraţie

  0

  (foto: Consiliul Județean Arad )

  Comunicat. Pe șantierul noului spital de Oncologie, construit de Consiliul Județean Arad, lucrările au intrat într-o nouă etapă.

  Pe interiorul clădirii s-a ajuns la faza finisajelor la ultima mână (stratul final de zugrăveli la parter, stratul izolant în băi, zugrăvelile finale la demisol). Au fost montate lifturile pentru transportul pacienților pe targă și pentru personal, au fost finisate tavanele de la etaj.

  Având în vedere că imobilul care va găzdui spitalul de Oncologie, de pe strada Vincențiu Babeș, este o clădire de patrimoniu, intervențiile la fațadă trebuie să respecte reguli speciale.

  Consiliul Județean Arad a început lucrările de reabilitare a fațadei, au fost montate schelele, iar exteriorul clădirii va fi readus la starea inițială. Prin urmare, Consiliul Județean va reda Aradului o clădire de patrimoniu, modernizată.

  În această perioadă se lucrează și la restaurarea balustradei interioare pe care președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a insistat să o salveze, pentru a fi repusă în valoare. 

  ,,Este o lucrare foarte mare și foarte importantă pentru tot județul Arad. Județul nostru pe primele locuri la nivel național la incidența îmbolnăvirilor de cancer, de aceea investim într-un spital nou, printr-un proiect câștigat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. După finalizarea lucrărilor de modernizare a clădirii, secția va fi funcțională cu dotările deja existente și cu cele prevăzute în proiect. În plus, ne dorim ca anul viitor să continuăm să investim în dezvoltarea serviciilor medicale de Oncologie și am încredere că pacienții arădeni care astăzi se tratează în alte județe vor găsi aici condițiile pe care le caută în străinătate, ori la Timișoara sau la Cluj”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.