sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Orele de la Ghiba, încă un an în chirie. Sediul e „uitat” în șantier

  de Raluca Medeleanu | 23 septembrie 2021, 11:14 AM | Administraţie | Topic special

  1

  Lucrările de reabilitare a imobilului istoric – sediu al Colegiului Național Elena Ghiba Birta trebuiau duse la bun sfârșit, conform contractului, în data de 12 septembrie a acestui an. Așa cum prevedeam în această vară, acest lucru nu s-a îndeplinit, iar elevii au fost nevoiți să înceapă noul an școlar în clădirea de pe strada Mihai Eminescu nr.15, pentru care Primăria Arad plătește chirie Fundației Vasile Goldiș. Ceea ce nu ne așteptam însă a fost perioada îndelungată pentru care municipalitatea va continua să plătească, din bugetul local, această chirie deloc neînsemnată (4000 euro pe lună). Aflăm de pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de Consiliu Local că se va semna un act adițional pentru a prelungi această chirie până în 30 septembrie 2022!

  Vorbim așadar de întârzieri la lucrările de la sediul de pe Dragalina preconizate să se extindă chiar peste începutul următorului an școlar.

  Amintim că problema modului deficitar în care firma constructoare Vesa Construzioni își îndeplinește obligațiile contractuale au fost dezbătute și în ședința de Consiliu Local din 22 iulie, când șeful Serviciului Edilitar a explicat că au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanții firmei, prin care Primăria i-a mustrat verbal însă fără succes. Tot atunci s-a dat de înțeles că o ultimă variantă ar fi rezilierea contractului, însă acest lucru nu este de dorit pentru că din cauza procedurilor complicate ale achizițiilor publice, asta ar însemna oricum întârzieri, întrucât ar trebui reluată licitația și tot ceea ce implică aceasta (contestații etc.).

  Rămâne de văzut ce se va discuta pe acest subiect în cadrul viitoarei ședințe de Consiliu Local, planificată pe data de 27 septembrie, dacă își vor da acordul consilierii locali pentru prelungirea acestui act adițional referitor la chiria plătită Fundației Goldiș și dacă autoritățile locale vor oferi mai multe detalii referitoare la măsurile pe care le-au luat pentru a determina constructorul să își onoreze obligațiile contractuale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.